Легендата на Левски - Стефан Аладжов даде интервю за "Тема Спорт", в което сподели мнението си за раздялата с Живко Миланов и информациите, които връщат Станимир Стоилов на "Герена". Рекордьорът по мачове за сините не скри разочарованието си от играта на тима от началото на сезона и заяви, че отборът има нужда от подсилване.

Тодор Симов променя игровата формация на Левски?

Тодор Симов променя игровата формация на Левски?

"Сините" може да заиграят в 3-4-3

Г-н Аладжов, ръководството на Левски прие оставката на Живко Миланов. Той ли трябва да носи цялата вина за състоянието на тима?

- С треньорите обикновено така се случва, че когато играта на отбора не върви, първо те си тръгват. Не беше много правилно и зад гърба на Живко Миланов да се търсят негови заместници. Постоянно се появяваха имена по медиите. Това е стресова ситуация. Не знам, ако Станимир Стоилов дойде, трябва да вземе играчи, защото Мъри няма да влезе на терена и да играе. Необходими са нови футболисти. Някои много се задържаха в отбора и нямат основания да играят в Левски. Не може от пет мача да запишат четири загуби. Правят се антирекорди.

Вярвали ли сте, че ще видите сините на това място след пет мача в началото на първенството?

- Не, никога. Жалко е за Отбора на народа, който е с най-многобройната публика, да е на това място. Много е трудно, но трябва нещо да се прави от ръководството. Закъсняха, защото първенството не чака тепърва Левски да се организира и да прави отбор. Вървят си мачовете, а сега идва двубой с Берое и пак трябва да треперим на "Герена" какъв ще е резултатът и какво ще се случи.

Мислите ли, че Станимир Стоилов ще се завърне начело на Левски?

- С Наско Сираков много добре се познават, работили са заедно и мисля, че ще се завърне. Но пак ще се повторя - трябват футболисти. Нека да не се обиждат момчетата, но трудно вървят нещата. Резултатите са достатъчен показател. Няма слаб отбор в Първа лига. На "Герена" започнаха да губят редовно. Дали ще дойде Славия или Черно море, вече няма значение. Казват трудна програма, но всеки мач е такъв. Необходима е селекция и подсилване на някои позиции. Предполагам, че Мъри търси такива и я прави в движение.

Христофор Хубчев все още е под въпрос за следващия шампионатен мач на Левски

Христофор Хубчев все още е под въпрос за следващия шампионатен мач на Левски

Възстановява се от контузия

Къде виждате най-силна нужда от подсилване?

- В защитата със сигурност. Колко гола допуснаха от началото на сезона? Дори не ги броя. Във всяка линия трябва да се намерят по един-двама футболисти, но това зависи и от финансите. Но Стоилов е достатъчно авторитетен треньор, а беше и такъв футболист. Все пак залага името си и ще поиска със сигурност нови играчи.

Може ли да отличите някои от футболистите? Има ли светъл лъч на "Герена"?

- За светъл лъч мога да посоча Боби Цонев, но той пък пропусна дузпа срещу Ботев Враца в лош момент. Всеки може да пропусне, гледаме всички големи първенства. Но трябваше другите да заиграят и да го подкрепят. Не се получават нещата. Пак ще се повторя - пет мача, четири загуби. Не е за коментиране.

Очаквате ли добри новини след Общото събрание, което ще се проведе скоро?

- Какво да очаквам? Първо беше за юли, а след това го преместиха за края на август. Има си ръководство и те най-добре си знаят. Може би този въпрос е към тях.

Докога смятате, че публиката ще има търпение към отбора?

- Феновете показаха, че са достатъчно търпеливи, но докога? Може би докато започне отборът да побеждава. Не знам, труден въпрос е. Виждате къде се намира Левски в класирането. Добре, че някои тимове загубиха, за да не е на последното място Левски. Трябва да се играе мач за мач и да се побеждава. Да, случва се да загубиш някой път навън. Спомням си, че сме ставали шампиони с три загуби през сезона, а сега сините имат четири в началото. Трябва да започнат да побеждават тези момчета. Ако дойде Мъри, да е жив и здрав, и дано успее да направи боеспособен отбор.

Левски губи често, повечето пъти без да вкара гол

Левски губи често, повечето пъти без да вкара гол

Това сочи статистиката