Футболният мениджър Лъчезар Танев говори по актуалните теми в българския футбол, включително случващото се в Левски. Пред "Дарик" Танев изрази мнение, че сериозни различия за бъдещето на клуба между напусналия треньор Станимир Стоилов и основиня акционер Наско Сираков нямало, а "някой искал клубът да е зависим".

Основен играч на Левски поднови тренировки

Основен играч на Левски поднови тренировки

Футболистите на Левски проведоха тренировка за предстоящата среща с Берое

"Едва ли синята общественост ще приеме това, което казвам аз, мен ме свързват с "Армията", нормално 9 години съм играл там. След като приключи кариерата ми винаги съм имал добри отношения с Левски. Един от първите ми трансфери е на Мъри Стоилов по Португалия. Тогава директор беше Желязков. Аз уважавам този клуб. Ако не уважаваш противника, значи не уважаваш себе си. Поне по наше време имаше взаимно уважение между двата отбора", започна Танев.

"Правилно каза доста близък съм с Наско и Мъри. Направих опит тези неща да не се случват. Разговарях и с двамата. Посъветвах Станимир - тука не става въпрос кой какви различия има, сигурно има. Не знам и самата истина. Мисля, че най-логичното беше, ако Мъри е преценил, че не може и не вижда начина на развитие какъвто си го представя - трябваше да си изкара сезона и да го обяви предварително. Това беше моето мнение, което споделих с него. Мисля, че беше добре да направи усилие и да изкара сезона", разкри още мениджърът.

Днес откриват "Бизнес клуб Левски"

Днес откриват "Бизнес клуб Левски"

На специално събитие

"Война между Сираков и Стоилов няма. По-скоро бих казал, че има хора около тях двамата, които искат да доминират. От едната страна са сдруженията, които показват повече доверие към Мъри, също има и голяма маса, която не може да приеме, че треньорът напуска, защото махат изпълнителния директор."

"Работил съм доста пъти с Иво Ивков и съм много доволен от защитата, която съм имал. Нещо се случва - някой някъде влияяе. Поемат се ангажименти от едната и другата страна, за които човек много трябва да внимава. За съжаление тази връзка, която имаха двамата пострада."

"Бях наясно какво се случва със сделката с Юнайтед Груп. Преди година, когато посетиха част от ръководството на Саутхемптън финала за Купата, аз също се видях с тях. Посредникът и желанието на човека, който искаше да направи нещо за Левски, е Спас Русев. Той се опитваше да убеди хората, че това е един прекрасен вариант за тях и да се насочат към Левски.

Носител на "Златната топка" разпитва за шеф на Левски

Носител на "Златната топка" разпитва за шеф на Левски

Това е втората среща на Замер и Евтимов за последните два месеца

Идеята беше прекрасна, а моята среща беше като на човек, който е наясно с футбола в България и не само. Нещата бяха на много сериозна основа. Какво е повлияло? Аз мисля, че не е само дълга към Божков. За мен не е само това, а и разединението в клуба. Кой купува продукт, около който има напрежение и сътресение. Продуктът става неатрактивен.

Ти си казваш аз купувам горещ картоф, какво ще правя с него. И аз да съм, да имам техните финанси и аз ще се замисля - заслужава ли си. Това нещо не е само в Левски. Ние продуктът футбол го убиваме в България. То са само нападки, само негативизъм. Само конфликти, показване на мръсното бельо. Така не се прави продукт с висока стойност.", каза още Танев.

Ботев (Пд) маха седалките в гостуващия сектор на "Колежа" за мача с Левски

Ботев (Пд) маха седалките в гостуващия сектор на "Колежа" за мача с Левски

Имат притеснение, че могат да се хвърлят седалки към терена

"Такъв ни е манталитетът, разбиранията. Ние все нещо мрънкаме, не се гледаме в очите, не си казваме истината. Много сме смели на маса след две питиета. Явно така сме устроени. Специално за футбола това не помага, това напрежение. Дори напрежението между Бербатов, неговите хора и Борислав Михайлов. Вие смятате ли, че Бербатов, Стилиян и Мартин, ако се видят лично с Михайлов няма да си кажат нещата по нормален начин. Досега можеше да се намери решение - да се кажи - Боби, окей, време е. Нека поработим една година около тебе и да поемем нещата. Аз поне се научих да съм по-толерантен, да приемам, че и другото мнение може да е валидно, не само моето."

"Със сигурност Наско си има неговите кусури, но той е дал пълна свобода на административната власт и пълната на Мъри Стоилов и не мога да си представя, че от това нещо може да излезе такъв конфликт. Не мога. Значи тук има други интереси. Някой иска клубът да е зависим - знам ли...Да си го кажат те. Внимавам какво говоря много за Левски. Тука нямаш конфликт на спортна основа. Каквото може се предоставя на един изключително добър специалист. Нещата добре течаха спортно-технически."

"Може би двама,трима играчи от Лудогорец, които могат евентуално да имат ниво за заподноевропейския футбол. За Хосе Кордоба зависи до края на сезона, но продължавам да мисля, че има какво да учи, за да бъде играч от Примера дивисион в Испания. Мога да кажа 4-5 момчета, които евентуално могат да стигнат до високите нива на европейския футбол", каза още Танев за Левски.

Наско се върна от почивка и веднага отиде на "Герена"

Наско се върна от почивка и веднага отиде на "Герена"

Да говори с отбора