Изпълнителният директор на Palms Bet - Лъчезар Петров коментира ситуацията в Левски. Ръководителят, даде интервю за "Гонг", в което разкри дългосрочните цели на Левски. Palms Bet е генерален спонсор на "сините" и подпомага активно клуба. Именно поради тази причина потърсихме мнението на Петров относно развитието на 26-кратния шампион на България.Той сподели, че стремежът е Левски да е силен спортно-технически и да се стабилизира финансово. Амбицията е да бъде изграден силен клуб, който да се управлява добре, да е изчистил дълговете си и да може да се самофинансира.

Лъчезар Петров заяви още, че очаква Левски да запише силен сезон и феновете да имат много поводи за радост.

- Г-н Петров, какво очаквате от Левски на старта на шампионата?

- Очаквам силен сезон. Макар първата среща да започна с негативен за Левски резултат, това не е повод за генерални изводи. Напротив. Вярвам, че клубът и феновете ще имат поводи за радост много скоро. Ние, като генерален спонсор, не се месим в спортно-техническата част и напълно вярваме на Станимир Стоилов. Той и отборът имат пълната ни подкрепа.

- По-спокойна ли е обстановката на "Герена", след като стана ясно, че клубът взима лиценз за настоящата кампания?

- След добре свършена работа е нормално ПФК Левски да получи лиценз. Иво Ивков, като изпълнителен директор, положи много усилия в тази посока. Хората до него му помагаха и бяха решени трудни казуси.

- Какви цели си поставяте в съвместната работа с Левски за предстоящия сезон?

- Ние работим с ПФК Левски в няколко направления и напълно подрепяме усилията на управлението на ПФК Левски, които са насочени към създаването на работещ клуб. Нашите цели като генерален спонсор са да осигурим условията, в които клубът да продължи да функционира нормално, и спокойствие за осъществяването на начертаните от ръководството му цели. Усилията ни са насочени към подпомагане на процеса за изграждане на модерен клуб.

- На "Герена" определено има еуфория, тъй като Левски се завръща в Европа. Ще успее ли 26-кратният шампион на България да отстрани гръцкия гранд ПАОК?

Божинов: Г-н Стоилов е Левски - той коли и беси

Божинов: Г-н Стоилов е Левски - той коли и беси

Вярва, че "сините" ще отстранят ПАОК

- Определено ми се иска ПФК Левски да успее да преодолее ПАОК и да отстрани реномирания гръцки тим. Ще има голям ефект върху развитието на клуба. Да, те играха на четвъртфинал през тази година в същия турнир Лига на конференциите.

Те също, както и ПФК Левски, имат невероятна подкрепа от страна на тяхната публика и ще се опитат пак да стигнат далеч в това издание на турнира.

От другата страна, ПФК Левски има Станимир Стоилов, жадни за успехи футболисти и подкрепата на невероятните си привърженици.

- Palms Bet зарадва Левски с премия за спечелената Купа на България. Предвиждате ли някакви бонуси при реализиране на конкретна цел в шампионата или евротурнирите?

- Наскоро г-н Мило Борисов, краен собственик на мажоритарния акционер на Телематик Интерактив България АД, който е лицензодържател на марката Palms Bet, в интервю за Gong.bg разкри какво предстои в партньорството ни с ПФК Левски. Предстои инвестирането на значителни средства, но същевременно искаме сътрудничеството ни да подпомогне процеса на изграждане на печеливш и добре управляван клуб.

- Защо решихте да изградите осветлението за паметника на Гунди и планирате ли подобни дейности в близко бъдеще?

- За нас е удоволствие да дарим осветлението на това свято за всеки левскар място - паметникът на Гунди. Благодарим на всички за всеотдайността, а ние ще съдействаме синята идея да достигне до повече хора. Казах го при откриването на осветлението, ще го кажа и сега. За Palms Bet ПФК Левски е нещо повече от партньорство. Той е кауза. Ние ще продължим да правим каквото можем, защото Левски винаги ще е кауза.

- Как оценявате кампаниите на Левски от началото на годината, като само преди броени дни стана ясно, че "Левски е вечен" е генерирал сума, над 4 милиона лева?

- Като много успешни. Аз приветствам всеки начин, който привържениците изберат да подпомогнат клуба, защото аз самият съм фен и знам тяхното мислене и чувствата им. Те ще продължат да помагат на любимия отбор с каквото могат.

Важно е да се постигне добра средна посещаемост на домакинските мачове. Прочетох, че през пролетта е била 7-8 000 зрители. Защо сега да не са 10 000 средно на мач?

- Какво е вашето мнение за работата на Станимир Стоилов?

- Не смятам, че аз трябва да оценявам работата на Станимир Стоилов в спортно-техническо естество. Резултатите от работата му говорят достатъчно в това отношение. С идването му в клуба, нещата се обърнаха и то по-бързо от очакваното. ПФК Левски спечели Купата на България, без някой да е очаквал това в началото на предишната футболна година. Ние работим много добре със Станимир Стоилов, той знае какво иска и как да го постигне.

- Обмисля ли Palms Bet нови инициативи, свързани с Левски?

- Да, обмисляме нови инициативи, но нека не издаваме предварително.

- И за финал - целта на Левски в дългосрочен план...

- Левски да е силен спортно-технически и да се стабилизира финансово. И както вече цитирах г-н Мило Борисов, да помогнем да бъде изграден силен клуб, който да се управлява добре, да е изчистил дълговете си и да стане финансово независим.