Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов даде кратко интервю пред ТОПСПОРТ относно горещите събития в родния шампионат, сред които най-обсъждано от няколко дни насам е съдийството. Ето какво заяви Иванов за нашата медия.

Господин Иванов, да започнем разговора със страничен въпрос. Люпко Петрович вече е официално част от ЦСКА, как гледате на този факт?

- В движение съм в момента, не съм запознат с тази новина, не съм я прочел. Консултант е станал, така ли? Хубаво, няма лошо...

Защо отново се говори за съдиите и защо отново негодуванието е насочен в една посока?

Вижте, ние като клуб, вече изразихме позицията и исканията си относно това, което се случва в последно време в първенството. Очевидно е, че темата е доста деликатна и е горещ картоф.

Красимир Иванов: Сами срещу всички! 1000% дузпа!

Красимир Иванов: Сами срещу всички! 1000% дузпа!

"Това ще е играта до края на сезона"

Имате ли идея да предприемете някакви мерки?

- Мислили сме по този въпрос, пускахме и декларации, но е явно, че са нужни други действия. Единственото, което ние като клуб искаме, е първенството да се провежда феърплей, да се печели с футболни средства. Виждаме, че напоследък това се явява проблем, а потърпевши освен Левски и ЦСКА, са и други отбори от Първа лига.

Защо според вас?

- Нямам идея, може би трябва да попитате по този въпрос Йордан Сталев. Той е председател на съдийската комисия, нека той да обясни решенията си. Очевидно е обаче, че някои съдийски назначения, са меко казано, странни.

Имаше ли обратен ефект желанието Георги Кабаков да не свири мачове на Левски, след като веднага след това го назначиха на срещата с Ботев (Враца)? Не беше ли това ясно послание към клуба, как смятате? 

- Отговорът се съдържа във въпроса. 

А как си го обяснявате като цяло? Защо постоянно един клуб е облагодетелстван?

- Темата е много дълга и обширна. Като цяло е нужно клубовете да работят по-добре помежду си и с футболния съюз. В момента не се получава така. Нужно е да се седне на една маса, да се изяснят тези въпроси, да има диалог. Засега всеки стои сам за себе си. 

Много подобни маси за каквито говорите са се организирали, но без резултат. Защо смятате, че това ще реши проблемът?

- Това е моята гледна точка. Трябва да се тръгне отнякъде, след като искаме честно първенство.

Да минем на друга тема - играчите с изтичащи договори. Към днешна дата какво е положението с Яблонски, Цветкович и Кабрал? Ще подпишат ли те с Левски?

- Ние вече сме дали нашето предложение към тях. Те са футболисти на Левски, ръководството е в много добри отношения и с тримата. Затова и се усещат положителни сигнали за развръзка.

Защо тогава се бави подписването на новите договори?

- В момента на Левски му предстоят изключително важни последни мачове за годината, а в едни такива бизнес преговори е нужно двете страни да са удовлетворени. Ситуацията не е спешна, въпросните играчи така или иначе са в Левски до края на сезона. 

Но можете да ги изпуснете без пари, ако не подпишете сега...

- Както казах, работи се по въпроса, има положителни сигнали, няма смисъл повече да говорим по темата.

Как приехте новината за идването на Павел Колев, който ще заеме вашия пост?

- Добре я приемам. Обявено е вече решението, това е.

Оставате ли в Левски като финансов директор?

- Да, такива са плановете.

Красимир Иванов с революционно предложение след признанията на шефа на съдиите

Красимир Иванов с революционно предложение след признанията на шефа на съдиите

"Можем да преиграем мачовете с ЦСКА и Черно море"