Треньорът на Левски - Николай Костов, иска съставът му да бъде подсилен с още един нападател, разбра "Тема Спорт". Основната причина за желанието на 60-годишния специалист е, че според него Билал Бари ще бъде готов за игра след април.

"Очакваме Билал Бари да е на пълни обороти, но трябва да сме много внимателни с него", заяви наставникът на "сините" преди началото на подготовката.Французинът с марокански корени едва ли ще се появи в някоя от оставащите пет контроли на столичани в Турция. Спортно-техническият щаб ще бъде много предпазлив с натоварванията му, тъй като той претърпя няколко операции на коляното и не е играл в официален мач от септември 2022 година.

Наско Сираков ще инспектира Левски в Турция

Наско Сираков ще инспектира Левски в Турция

Заедно с него пристига и Даниел Боримиров

Затова и Костов настоява пред ръководството Левски да привлече още един нападател, защото в момента в профила на типичния таран влизат Рикардиньо и 17-годишният Преслав Бачев.

Треньорът опитва да раздвижи състава си и с нова схема на игра. От първата контрола той разполага тима си в 4-4-2, като към изразения нападател поставя футболист, който да има и дефанзивни функции. На тази позиция най-често действаха Хасими Фадига, Илиян Стефанов и Кристиян Йовов, като на последната проверка срещу Тузла Сити (2:0) много често до Рикардиньо се задържаше Уелтън.

За всички е ясно, че ахилесовата пета на Левски от началото на сезона именно е завършващата фаза, където има нужда от сериозно подсилване.

До момента левскарите се подсилиха с двама - крилото Фабио Лима и халфа Карлос Охене. На "Герена" в момента водят преговори със словенец и сърбин за позицията на десния бек, където Жереми Петрис с отказа си да подпише нов договор с клуба остави празнина и Костов разполага единствено с Патрик-Габриел Галчев като алтернатива.

Костов даде почивка на отбора, не и на Охене

Костов даде почивка на отбора, не и на Охене

Той ще тренира