Как може да се избегне фалитът на Левски? Ако се намери поредния спонсор, защото в тези клубове обикновено спонсорите идват по назначение. Това каза бившият селекционер на националния отбор по волейбол Пламен Константинов пред Sportal.bg.

"Далеч съм от мисълта, че и г-н Божков е дошъл в Левски поради огромната му любов към клуба и желанието да похарчи едни средства.

Снимка 466712

Източник: LAP.bg

Много често се стига до едни договорки взаимно изгодни. Но очевидно това е един от начините да се финансира спорта, така че ако се намери поредният "желаещ", който да поеме клуба, с правилна политика за две-три години нещата могат да се оправят.

Константинов: Някои хора поставиха клубните си отборчета пред националния, това е недопустимо

Константинов: Някои хора поставиха клубните си отборчета пред националния, това е недопустимо

"И аз съм имал конфликти в националния отбор, но това не пречи да излезеш и да играеш"

Трябва и публиката да прояви търпение. Ръководителите също трябва да разберат нещо - ако има нови собственици, трябва да защитават новите собственици от тяхното незнание. Това съм го казвал и при мен в Новосибирск. Когато този клуб ми плаща заплата, аз трябва да защита ръководителите, които не познават волейболния пазар, да ги защитя от тяхното незнание.

Не трябва да ги гледат като дойна крава - каквото и да му кажеш, той не разбира от футбол. Като му кажем: "Дай пет милиона за този да го купим", той ще го купи, а ние ще си разделим комисионната. После ще седне на пейката и ще се окаже, че е контузен от две години, само ние не знаем. Случва се много често", каза Гибона.