В 11:00 часа членовете на Управителния съвет на Левски Павел Колев, Константин Баждеков, Ивайло Цветков и Илия Христов дадоха пресконференция.

Събитието се проведе в залата за пресконференции в Сектор "В" на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Левски взе на проби играч от отбора на Виктор Валдес

Левски взе на проби играч от отбора на Виктор Валдес

Вижте кой е той

На пресконференцията бяха допуснати представители на медиите, при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Ето какво каза Павел Колев:

"Имахме вчера дълго заседание, като основната част беше определяне на задачите и на вътрешния ред. Като председател на Управителния съвет, ще свиквам заседанията.

Имаме малък заем към малка фирма. Вчера още успяхме да разсеем спекулациите. Нещата са прости. Единственото изискване на фирмата беше да не се центрофугира името ѝ и в публичното пространство. Всяка постъпваща стотинка в клуба ще бъде прозрачно похарчена.

Има обаче един важен детайл - потенциалните партньори на Левски, като спонсори и рекламодатели. Никой не би желал нещо, което е част от търговската тайна, да бъде оповестявано в публичното пространство. Това би могло да отблъсне потенциални рекламодатели. Оставам с впечатлението, че има очакване към нас за детайлно отчитане на всички постъпления. Постъпилите 199 000 лева са похарчени за заплати на футболисти, които в момента се намират в съблекалнята на стадион "Георги Аспарухов".

Разговорите с потенциални спонсори още не са приключили. Трябваше да намерим оборотни средства и го направихме. Те ще бъдат върнати. Водим разговори за продажба на футболисти. Не очаквам проблеми в изплащането на заема. Ще го изплатим за 2-3 седмици. В по-дългосрочен план, има детайли за изчистване, Когато има нещо конкретно, ще го оповестим публично.

90% от информациите в медиите, касаещи оферти за футболисти, са спекулации. Имаме конкретно предложение, но не го оповестяваме, защото предстоят медицински прегледи на този футболист. Очаквам договор от клуба-купувач. Интерес към наши футболисти има", каза Колев.

Левски взе на проби играч от отбора на Виктор Валдес

Левски взе на проби играч от отбора на Виктор Валдес

Вижте кой е той

"Месечният бюджет трябва да стигне някъде в порядъка на 500-600 000 лева. Това означава, че ще бъде редуциран с около 300%. В това число попадат и задълженията към НАП.

Това е съществена разлика, но реалността в клуба не е такава, каквато беше до преди няколко месеца. Всички са наясно защо и как.

Ясно е, че с 200 000 лева няма как да платим заплатите. Повтарям, че се разплащаме сега с тези, които са в Левски. Мисля си, че това е разбираемо.

Подновихме отношенията и действията си с тръст "Синя България". Изготвяме отчет с обобщена справка за целия период. Какви пари, по кои пера са постъпи и за какво са били разходвани. До стотинка. Ще бъдат отчетени и всички задължения. Това трябва да стане до 2 дни. Около 4 милиона и нещо са натрупани. Голяма част от тях са за заплати на персонал. Около 2,6 млн., по-точно. Имаме и неплатени данъци и осигуровки към държавата.

На първо време Левски ще започне със съответната екипировка първенството. В момента, в който е готова, всеки ще може да си купи от магазина това, което му хареса. Иначе, в кръга на шегата, питайте Константин Папазов за екипировката...

Снимка 491133

Източник: LAP.bg

Ракетата-носител в първенството, от гледна точка на гледаемост, са два клуба. Знаете кои. Средствата по договора за телевизионните права касаят обсъждането между клубовете на какъв принцип да бъдат разделени средствата. Предстои доста работа, от гледна точка на изясняване на прерогативите по темата.

На бюрото си имам изпратени документи от БФС, които са свързани със самия клуб. И с въпросните телевизионни права. Какво точно ще се случи, ако ние не подпишем, ми е трудно да отговоря. Едва ли и от футболния съюз могат да го направят.

Надявам се да избегнем случилото се с другия най-популярен клуб в България. Смятам, че няма да се повтори и при нас тази ситуация", сподели още Колев.