Последният треньор, който е ставал шампион с Левски - Емил Велев - сподели мнението си пред "Мач Телеграф" за предстоящата среща с ФК ЦСКА 1948. Той заяви, че очаква победа от "сините", но те не трябва да зависят само от Уелтън, който страда от контузия в този момент.

"Надявам се Левски да победи ФК ЦСКА 1948. Това нулево равенство срещу Арда не го очаквах. Мислех, че "сините" ще победят, но не се получи. От доста време говорим, че когато Уелтън не играе, винаги липсва, той няма заместник, което за отбор като Левски, не е хубаво. Не можеш да разчиташ само на един играч. Отборът трябваше да се подсили с един или двама играчи за подобни случаи. В момента виждаме, че Уелтън е незаменим. Не бива това да се случва в клуб като Левски. Скамейката е къса, но това не бива да бъде оправдание. Целите на тима са винаги шампионска титла и спечелването на Кулата на България. Това е! Естествено, че Левски има шанс да се вкопчи в битката за титлата. Има още много мачове до края, а разликата до върха не е толкова голяма. Аз се изненадах от думите на Николай Костов, че е сбъркал като е посочил за цел титлата. За мен има много време и точки за печелене. Левски има качествен и солиден отбор, играе добър футбол. За момента виждаме, че няколко мача не могат да победят. Това не е добър атестат за отбор, който иска да стигне до първото място. Да се надяваме, че тази неприятна серия ще я прекъснем в Бистрица. Ще бъде много оспорван мач срещу ФК ЦСКА 1948. Те са неприятен и неудобен противник. Имат много играчи, които имат качества. Смятам, че ще има интрига в тази среща. И те се борят за челните места, а това е предпоставка за един интригуващ двубой. Левски не би трябвало да гледа резултатите на другите отбори. Факт е, че и "червените" имат два поредни хикса, но "сините" трябва да си гледат собствените мачове. И при тях има напрежение. Стискам палци на Левски и дано вземат трите точки в това гостуване. Виждаме, че един слаб ЦСКА е на върха в класирането. С равни точки с Черно море и Локо Пд. Няма значение как са победили във Велико Търново! Нали взеха 3 точки! А Левски не успяха да го направят в Кърджали! Имаха положения за гол, но до такъв не се стигна. Факт е, че "сините" бяха по-добри от Арда. Неслучайно притежанието на топката е 70% на 30%. Уелтън като играе пак няма

много голове, но създава ситуации за попадение и притеснява непрекъснато бранителите на противника. Не бива да се получава тенденция ФК ЦСКА 1948 да ни побеждава. В първата среща за сезона ни победиха и то на "Герана". За мен няма да е нормално", коментира Велев.