Бившият скаут на Левски Кирил Вангелов разкри каква е причината за провала на "сините" да привлекат Фернандо Каранга, който беше основна фигура в състава на ЦСКА.

"Каранга го изпуснахме, защото Топузаков беше треньор. Момчето имаше изисквания, които аз подкрепях. Чиликов беше главен скаут. Боримиров седна и каза: "Давам Каранга". Седим на масата, Топузаков се изправи и каза: "Нали казахте, че няма да взимаме играчи, които не сме гледали на живо". Каранга никой не го е гледал. Не го пуснаха и да го видим на видео. Това е ситуацията, тогава е решено така да се работи и край.

Наско Сираков: Каранга е бил предложен първо на Левски, защо не го взеха?

Наско Сираков: Каранга е бил предложен първо на Левски, защо не го взеха?

"Те го отказват, а след това той отиде в ЦСКА"

Нищо против Мартин Райнов не съм имал, но когато седнахме и собственикът ми каза какви са финансовите му изисквания, му казах, че това е престъпление срещу клуба, ако му дадем тези пари. Райнов искаше 12 000 евро заплата, 100 000 евро да се платят на Берое без ДДС, 30 000 евро на подпис и 12 000 евро, ако изиграе 70% от мачовете. Футболист, на когото на 1 юни му изтича договорът. Сметнете парите за четири месеца и сметнете заплатата на Обертан. Мога да кажа, че с излизането му от Левски отборът вече не е това, което беше. Това могат да го споделят всички играчи, ако имат смелост да го кажат, защото на мен вече са ми го казали. Покрай Обертан всички малки в Кипър тренираха като лъвове. Обертан час и половина преди тренировка е във фитнеса, един час след тренировка пак е във фитнеса. Обертан втората седмица след идването му в Левски попита: "Къде са малките? В Манчестър Юнайтед фитнесът е за 150 души и винаги е пълен.

Очакван край или ново начало?

Очакван край или ново начало?

Футболният тим на Левски се нуждае от сериозна промяна

Белмонт никой не го харесва в България. И аз казвам, че като му гледам психическите качества, той няма характер да е водещ играч в Левски. Обаче Делио Роси казва: "От него ще спечелите милиони". Дойде Славиша, освободи Нашименто, който мисля, че е добър футболист. Славиша казва: "Той е страхотен футболист, но за Лудогорец. Има перфектни качества да играе в Разград, но в Левски не може да играе футбола, който аз искам. Мисля, че до лятото Белмонт ще е топ играч". Ето, сега идва Дерменджиев. Вади Илия Юруков от групата и вкарва Белмонт. Значи треньорите не мислят това, което мислят другите", коментира Вангелов в "Студио Дерби".