Новото попълнение на Левски - Келиан ван дер Каап сподели, че е смешно е, че много хора го оприличават със звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк. Ето какво още каза бранителят пред клубната телевизия на "сините":

"В Левски бе приветстваха много добре и засега всичко е наред. Решението ми да дойда в Левски го взех много бързо. Може би по-малко от седмица ми отне, знаейки историята на този велик клуб, беше доста лесно да взема това решение и да се присъединя към Левски.

Роден съм в Нидерландия. Прекарах няколко години в академията на Камбур, след това играх за аматьорски клуб в Нидерландия. След това преминах в Грьонинген, след което се върнах в Камбур. Последният сезон прекарах в Нетаня, а последният полусезон игра в датския Виборг.

Келиан Ван дер Каап направи първа тренировка с Левски

Келиан Ван дер Каап направи първа тренировка с Левски

Възможно е той да дебютира още в петък

Смятам, че съм модерен футболист, модерен защитник. Защитник, който е сравнително доста агресивен в единоборствата. В същото време обичам да играя с топката.

Знам, че Стоилов е легенда на клуба не само като треньор, а и като футболист. От двете тренировки, които проведох под негово ръководство имам страхотни впечатления. Той е голям професионалист, има страхотен опит в треньорската професия и съм много доволен, че ще работя с него.

Знаем за историята на клуба, знам, че има много привърженици, знам за успехите на клуба в миналото в Европа, а също така разговарях с някои от предишните играчи от Нидерландия, които са играли за отбора.

Смешно е, че много хора ме наричат за двойник на Върджил ван Дайк и намират прилика между нас двамата. Аз съм Келиан ван дер Каап и се опитвам да правя това, в което съм най-добър. Запознат съм за страстта на феновете на Левски към отбора. Аз ще се опитам да оправдая очакванията, ще играя на максимума на възможностите си", каза Ван дер Каап.

Трансферът на Ван дер Каап бил със смисъл за всички страни

Трансферът на Ван дер Каап бил със смисъл за всички страни

Това казаха от Виборг