Благодарение на гола на Стаси Иванов Левски оглави класирането в еfbet Лига след четвъртия кръг и това е сериозен повод да бъде забравен провалът в Лига Европа. Петър Хубчев успя да изведе "сините" начело и на това трябва да се гледа позитивно. Стартът безспорно е летящ. Играта я оставяме настрана, ясно е, че отбор не се прави за 2 месеца и претенции към новото ръководство не може да има. Седемте безответни гола от Ларнака щяха да бъдат някак по-лесно забравени, ако политиката на "Герена" бе изцяло правилна. Но някои скрити течения ме карат да смятам, че задоволството скоро ще бъде сменено с гняв. И тогава никакви декларации няма да залепят счупеното стъкло. А стъклото вече скърца. Бих казал, че в Левски си играят с огъня и много скоро ще се порежат. А всички ще го разберат, когато от "Герена" ревнат против съдийството.

Кои са тези скрити течения, които редовите фенове не могат да усетят и се радват на измъчената победа срещу Царско село? Извън терена вече близо 2 месеца е Николай Михайлов. За последен път той игра срещу турски гастарбайтери в един доста срамен мач и след това новопривлеченият черногорец се превърна в безалтернативен избор. В 9 поредни двубоя рамката се охранява от 32-годишния Милан Миятович. В тези 9 мача той допусна 10 попадения, но като цяло се представя в доста добра светлина. Показва отличен рефлекс, добре командва защитата пред себе си, стои стабилно. Допусна няколко гола след удари от далечно разстояние, но те със сигурност нямаше да бъдат спасени и от Ники. Обективността изисква да се назоват нещата с истинските имена.

Снимка 411244

Източник: levski.bg

Явно някакъв проблем съществува, след като Ники Михайлов не получи титулярно място дори срещу Царско село. В този мач можеше да пази и вратарят на 15-годишните в Левски. Наблюдателните трябва да са забелязали, че в последните мачове Ники Михайлов чинно стои на пейката като резерва. С това той демонстрира, че е напълно готов за игра, и не могат да обясняват отсъствието му с контузия. Ники Михайлов е в пълното си право да се чувства излъган. Макар и нещата да могат да бъдат лесно замазани в следващите 3 седмици, в които Левски играе с Берое, Витоша и Локомотив (Пловдив).

Някъде около 25-26 август националният селекционер Красимир Балъков ще пусне в медиите списъка с националите от българското първенство. Ясно като бял ден е, че ако Ники не запише участие в тези мачове, покана няма да има, защото излагацията ще бъде голяма. Това автоматично поставя на вратата на България срещу Англия Пламен Илиев. А това много, ама много ще обиди президента на БФС. Може да сте сигурни! И ще последва реакция.

Снимка 409071

Източник: LAP.bg

Но тук е време да се върнем няколко месеца назад. В края на декември още преди Спас Русев да хвърли бялата кърпа, Ники Михайлов подписа договор с Левски. Учудващо бързо влезе във форма и свърши чудесна работа. 6 или 7 пъти бе избиран за играч на мача, включително и в две от дербитата с ЦСКА. Постепенно изчисти някои видими проблеми с физиката и психиката и, общо взето, изглеждаше, че в негово лице Левски има сигурен страж за следващото първенство. Новият му договор се позабави, но с подписването нещата изглеждаха напълно уредени. И тогава му докараха за конкурент черногорски национал. Странно защо при липса на конкуренция на почти всеки друг останал пост в Левски решиха да конкурират точно вратаря си?!

Истината е, че Ники си върна самочувствието, а за вратаря това е много важно. Качествата на Михайлов не могат да бъдат оспорени, той е шампион на Холандия. В по-късните етапи кариерата му заскърца, за което си имаше много субективни причини. През първата част на 2019 година обаче той даде достатъчно доказателства, че лошият период е зад гърба му. Сега насила го вкарват не в лош, а в сух период. Не може 31-годишен вратар да се примири да бъде резерва. При това и национален титуляр на България в последните 4 официални мача. Ако Хубчев го остави на пейката в следващите 3 мача, на Левски вече ще стане ясно, че съществува причина. И най-вероятно тя е в отношенията между Хубчев и президента на БФС...

Стягайте се за Мартин Райнов

Стягайте се за Мартин Райнов

Срещу Царско село "сините" отново играха своя неясен и труден за гледане футбол