Компанията "Спорт Рипъблик" вече е направила сериозен разход при първоначалните си намерения да придобие мажоритарния пакет акции на Левски.

Дружеството, което е дъщерно на опериращото в България "Юнайтед груп", е заплатило около 100 хиляди евро за дю дилиджънс, или както се писа - одит на Левски.

Процедурата отне около два месеца, през които кандидат-купувачът е получил подробна финансова картина за текущото състояние на клуба, включително и дългове, които възлизат на около 30 милиона лева, 10 милиона от които са към Националната агенция по приходите.

Има индикации, че ако "Спорт Рипъблик" купи Левски, от "Герена" ще си тръгне Иво Ивков, тъй като се очаква новият собственик да назначи друг изпълнителен директор, който да ръководи оперативно клуба.

Нови ръководни хора в Левски ще има още на 15 ноември, когато ще се проведе Общото събрание на акционерите. То трябва да гласува оставката на Константин Папазов от Надзорния съвет.

А търговският директор Радослав Разпопов пък подаде оставка от УС. Не е изключено на събранието като гост да присъства представител на "Спорт Рипъблик", пише "Новспорт".