Потенциалният нов собственик на Левски Джоузеф Диксън е поискал решаващи срещи в общината относно възможностите за строителство на нов стадион на мястото "Георги Аспарухов", пише "Тема спорт". 

Диксън иска да придобие мажоритарния пакет акции на Левски, който сега е притежание на Наско Сираков. На този етап е ясно, че ако англичанинът не получи достатъчно гаранции, че ще може да строи, може би ще прекрати преговорите с клуба. Идеите му са ясни - изцяло нов стадион с друга концепция, която включва хотелска част и шопинг център, като това е, което го привлича най-много. Той обаче се притеснява от обърканата документация, както и от практиките в България строителството да бъде спъвано от множество институции и бюрократични изисквания.

WINBET - удвои тръпката от играта онлайн! (18+)

Не случайно на 24 май Наско Сираков призова политиците да не създават пречки на намеренията на инвеститора, който иска да налее 100-150 милиона евро в клуба. През следващите дни фондът, който гарантира пред Сираков, че Диксън е надежден партньор, трябва да преведе като първа вноска около 4 милиона лева. Иначе Левски трудно би започнал подготовка, стартът на която е планиран за следващата седмица в Правец.

Около 30 000 евро за летен лагер и консумативи могат да бъдат разсрочени. Самият Сираков тези дни на специална пресконференция ще разкрие детайли по преговорите с Диксън и дали Станимир Стоилов ще се завърне начело на отбора.

Диксън настоява Павел Колев да продължи работата си в Левски?

Диксън настоява Павел Колев да продължи работата си в Левски?

Британецът бил впечатлен от познанията на изпълнителния директор