..."Левски оле, нищо общо с МВР". С тези възгласи от 70-те години насам сектор "Б" и всички левскари изразяваха гражданското си чувство. От тогава още обаче започна двойния стандарт в използването на абревиатурата Левски -Спартак. На цивилния Левски който на 17 ноември 1968 година победи ЦСКА със 7:2 през януари 1969 била натрапена милиционерската организация Спартак.

Никъде не се коментираха две неща. Че въпреки позорната загуба през онзи сезон, шампион стана тимът загубил с 2:7. И другото - никой не коментираше свежия прилив на целия гръбнак на Спартак (Сф) на "Герена". Като се започне от вратаря Людмил Горанов и се мине през Милко Гайдарски, Добромир Жечев-Бобата, Васил Митков-Шопа, Георги Цветков, Михаил Гьонин и най-вече Павел Панов.

Веднага след обединението на двата отбора имаше заклети левскари които наистина не стъпваха на мач на ЛС. С годините обаче извинението бе, че трябва да се вика против ЦСКА и стадиона пак беше пълен. Истина е, че никой в последните 30 години не спомена, камо ли да извика името Спартак. Публиката си се радваше на успехите на отбора в евротурнирите срещу Барса, Щутгарт, Аякс.

След промените Спартак бе заклеймен отново въпреки, че не съществуваше. Впрочем имаше го в другите спортове където двата тима остана обединени. Също така школата на стадион "Раковски" който е територия на Спартак продължаваше и продължава да бълва играчи за Левски. Един от израсналите до високо ниво от тази школа е Станислав Ангелов- Пелето.

Двойния стандарт продължава и в думите на ръководители в Левски които отричат Спартак, а искат ако може на часа стадион "Раковски". Истината за този казус поставен и пред ДАМС и парламента е, че интереса клати феса. Мястото в квартал "Иван Вазов" е страхотно. Може би най-хубавото в София за направата на модерен стадион. И тук един парадокс е в ход.

Трогателно е да се гледа как "радетел" против тоталитаризма като Георги Марков яростно иска стадиона на тоталитарния Спартак. И друга картинка би била любопитна. Как полицаите, наследници на милиционерския Спартак и "духовни" собственици на "Раковски" ще издържат на евъргрийна "Левски оле нищо общо с МВР"...