Старши треньорът на Левски Николай Костов е получил солидна подкрепа от неочаквано място, твърди "Мач Телеграф". Изданието се позовава на сигурен източник от "Герена", че известният румънски специалист Мирча Луческу се е изказал много ласкаво по адрес на своя колега. 78-годишният гуру в професията, който наскоро обяви край на треньорската си кариера, познава Николай Костов от сблъсъците им в първенството в Украйна.

Така Луческу е заздравил разклатената позиция на Костов в Левски. Румънецът обяснил, че пред "сините", че трябва задължително да не пипат Николай и той да продължи да работи на "Герена" и след Нова година, защото отборите му в Украйна винаги играели страхотен футбол.

Припомняме, че Мирча Луческу води Шахтьор Донецк от 2004 до 2016 година, а кариерата му завърши в Динамо Киев, който ръководи между 2020 и 2023 година. В кариерата си Николай Костов е водил четири клуба в Украйна - Металург Донецк, Карпати Лвов, Таврия (Симферопол) и и Стал (Кавенское).

Подкрепата от страна на Мирча Луческу е убедила  шефовете на Левски да оставят Костов. Както е известно,  след отпадането от Хебър за Sesame Купа на България на "Герена" се събраха Управителния и Надзорния съвет, за да обсъдят бъдещето на треньора, като надделя мнението, че няма кой да замени Костов.

Боримиров: Знам защо има спад в играта на Левски, очаквам доклад от Николай Костов

Боримиров: Знам защо има спад в играта на Левски, очаквам доклад от Николай Костов

Ето какво още каза