Левски ще има нов изпълнителен директор, ако клубът смени притежателя на мажоритарния пакет акции. Иво Ивков най-вероятно ще подаде оставка още преди евентуалните собственици от "Спорт Рипъблик" да поставят свой човек на най-важния оперативен пост в клуба от "Герена", пише "Тема Спорт".

Настоящият шеф може да бъде офериран да остане в екипа на новия изпълнителен директор, ако се стигне до такова развитие, но той едва ли ще приеме. Може при провеждането на съществени преговори за бъдещата стратегия и работа на администрацията да се появи и предложение Ивков да продължи да заема поста. Практиката в клубовете, най-вече в Европа, обаче е при нов собственик бързо да се започне с подмяна на хората на важните постове и дори се стига до раздяла с цели звена.

"Спорт Рипъблик" е компания, която се занимава с придобиването и управлението на футболни клубове и е част от "Юнайтед Груп". Твърде вероятно е новият изпълнителен директор на Левски да бъде чужденец. Подобно стечение на обстоятелствата и нови назначения видяхме в Ботев (Пд), където голяма част от директорския състав не са българи, а сънародници на собственика Антон Зингаревич.

Случаят с Ивков е идентичен като този със Станимир Стоилов. Треньорът вече заяви в прав текст, че ще подаде оставка, ако Сираков прехвърли акциите на друг собственик. Ситуацията обаче е деликатна, тъй като и двамата са фаворити на запалянковците и това си личи в поведението на привържениците по време на срещите в провинцията като част от различни членски и дарителски кампании.

Предвижда се при смяна на собствеността Наско Сираков да остане в клуба на платена позиция като председател или почетен председател.

Кордоба не тренира с Левски

Кордоба не тренира с Левски

Лоша новина