Изпълнителният директор на Левски - Иво Ивков коментира проведената среща с министъра на спорта Радостин Василев. Ръководителят обяви, че очаква държавата да бъде на "сините" майка, а не мащеха.

"Познавам министър Василев от много време и виждам, че той има огромно желание, за да раздвижи нещата в българския спорт. Искаме държавата да подпомогне Левски като майка, а не като мащеха. Важно е как ще протекат отношенията между двете страни за бъдеще.

"Искаме промени в закона по отношение на данъчните ставки за клубовете, за да не бъдат третирани те наравно с други предприятия, които бълват продукция. Чух Василев да казва, че той иска да направи спорта държавна политика. Не сме искали помощ. Дадохме пълна информация за клуба и какви са ни нуждите и възможностите. Запознахме го с концепцията ни и вярвам, че той ще направи своя преценка как да помогне на клубовете".

Приключиха срещите между представителите на ЦСКА и Левски със спортния министър
на живо

Приключиха срещите между представителите на ЦСКА и Левски със спортния министър

Обсъдиха се важни теми

"Не сме правили искания, знаем, че Левски трябва да се справя сам. Нямаше да е правилно на първа среща да искаме нещо конкретно. Конкретна помощ е държавата да направи инвестиции в инфраструктурата. Необходими са промени в различни закони, но това беше принципен разговор, опознавателна среща в навечерието на Коледа".

"Вярвам, че не емоциите трябва да ни водят, а това което се вижда. Няма да хваля, но няма и да се съмнявам. Подхождам с доверие, както винаги правя. Бъдещето ще покаже дали то е оправдано. Очаквам разумна инвестиция от държавата, без да с ощетява никого", завърши адвокатът.