Ивелин Попов е отказал отворилата се опция да се върне още този месец в Левски. ФИФА разреши на футболистите в Русия и Украйна да замразят договорите си до края на сезона и да си потърсят нови отбори.

Извънредното решение за отваряне на специален трансферен прозорец за играчите в тези страни е съгласувано с УЕФА и е взето с оглед на военната инвазия на Русия в Украйна.

В руската Висша лига играят Георги Костадинов и Ивелин Попов, като бившият капитан на националния отбор е сигурен за трансфер в Левски през лятото, а при тези обстоятелства, преминаването му на "Герена" можеше да се ускори. Попето има договор със Сочи до лятото, като той със сигурност няма да бъде подновен.

Самият футболист е предпочел сега да остане в Русия, вместо да събира багаж и да пътува в настоящата размирна и несигурна международна обстановка, пише "Тема Спорт".

Ивелин Попов вече проведе среща с ръководството на сините. Треньорът Станимир Стоилов редовно провежда разговори с футболиста. Наскоро Мъри сподели, че през лятото освен евентуално да си върне някой бивш играч на Левски, би прибавил максимум още едно ново попълнение, с оглед на мащабната входяща зимна селекция на "Герена".

Радост в "синьо" - Георги Миланов е съгласен да остане в Левски

Радост в "синьо" - Георги Миланов е съгласен да остане в Левски

С нов договор и доста по-ниска заплата