Изпълнителният директор на Левски Павел Колев представи новия спортен директор Ивайло Петков, който се появява за първи път пред медиите, след като постъпи на работа на "Герена". Назначението му не беше прието добре от някои фенове на "сините".

"Не съм играл в Левски, но съм професионалист. И в Дунав не съм играл, но и там работих две години. Аз имах два престоя като играч на Литекс, единствено като футболист, до там приключват отношенията ми с Литекс. Четох доста неща, кой бил сърдит... Бил съм играч на Литекс, не съм бил търсен там, не съм работил след това в Литекс. В Левски съм да работя, защото съм професионалист, виждам голяма перспектива в този отбор и искам да се върне там, където му е мястото", заяви Петков относно нападките на някои фенове срещу него.

"Продажбата на Давиде Мариани? Отборът разчита на колектива. Миналата година не е имало такъв интерес към него. В Левски не трябва да има звезди, а силен колектив. Сега Мариани бе продаден за доста сериозна сума за България. Търси се футболист на неговия пост, но не на всяка цена. Не искаме да взимаме звезда, а футболист, който ще се впише в колектива и ще помогне за развитието на клуба", коментира спортният директор.

В Италия: Левски е поискал 700 хиляди евро за Станислав Костов

В Италия: Левски е поискал 700 хиляди евро за Станислав Костов

В момента благоевградчанинът е получил пълна почивка от треньорския щаб

"Както знаете, аз работих като футболен мениджър. Трябваше да ми бъде прекратен договорът преди официално да заема длъжността си в Левски. Не давах пресконференции и интервюта, защото беше, а и още е период за трансфери. Един или двама футболисти още трябва да бъдат привлечени, за да засилим конкуренцията. Ще ни трябва време, за да сглобим силен отбор. Вече се вижда, че Левски има различен облик", добави Петков. 

Снимка 437767

Източник: LAP.bg

"Смятам, че в един модерен и голям глуб позицията спортен директор е напълно задължителна. Тази позиция изисква огромен работен капацитет. Под работен капацитет имам предвид, че той трябва да може да гледа футболисти, както и да работи в офис. Понякога повече от 16-17 часа на ден. Намерих съмишленик в негово лице. Прекарваме много често дните и вечерите с Ивайло Петков в офисите. Работата е много тежка. За мен е много по-лесно да мисля само за развитието на футболния клуб. Направиха се доста сериозни промени в школата, но най-важното, което се случва, е инвестициите в инфраструктурата. Нещата се движат в правилна посока", заяви Павел Колев.

"Аз се чувствам много спокоен, след като Ивайло Петков дойде в клуба. Смятам, че той ще се развива заедно с Левски, а това е важно. Най-много ми харесва, че мислим в една посока за трансферната политика на клуба. В последните 10 години Левски е взел близо 200 футболисти, а от тях само 7 са си тръгнали с трансферна сума. Това обяснява до голяма степен и състоянието, в което заварихме отбора. Не очаквайте от мен да говоря всяка седмица. Не ми е такава функцията. Смятам, че е работа на Ивайло Петков да коментира представянето на отбора след всеки мач, ако реши да го прави.", коментира още директорът на "сините".

Снимка 437766

Източник: LAP.bg

"Разговарям непрекъснато с господин Божков и господин Попов. Те не са давали оценки на спортно-техническата част в отбора. Имаме пълната подкрепа от тяхна страна. Имаме уверението, че плановете са дългосрочни", заяви Колев. 

Иван Горанов стана Футболист №1 за юли

Иван Горанов стана Футболист №1 за юли

Горанов спечели убедително класацията с 317 пункта