Капитанът Иван Горанов почти сигурно ще си тръгне от Левски, съобщава "Тема спорт". Окончателно решение за бъдещето му ще бъде обявено днес. Както е известно, от клуба поставиха ултиматум на играчите до четвъртък да кажат дали приемат да подпишат нови договори при значително намалени заплати.

Засега Горанов не е дал положителен отговор. Националът има запитвания от чужбина. Преди година от Левски отказаха оферта от 400 хиляди евро от Ференцварош, но сега може да го изпуснат без пари. "Сините" все пак се надяват, че ако той не преподпише, ще се съгласи да бъде продаден за символична сума.

Със сигурност в Левски ще остане Симеон Славчев. Той се е съгласил заплатата му да бъде драстично намалена. Сърцатият халф пристигна на "Герена" като свободен агент и през зимата успя да договори отлично възнаграждение с предишното ръководство - 22 хиляди евро на месец. Сега обаче ще взима близо 5 пъти по-малко - очаква се да се разписва за около 10 хиляди лева. Този таван бе въведен от новия мажоритарен собственик Наско Сираков.

До дни ще стане ясно и бъдещето на чужденците Паулиньо, Найджъл Робърта, Стайн Спиерингс и Холмар Ейолфсон. Клубът се надява да ги продаде, за да покрие част от натрупаните текущи дългове, които вече са в размер на 5,8 милиона лева. Пред трансфер е и Станислав Иванов.

От клуба вече обявиха, че са постигнали съгласие за разтрогване на договора по взаимно съгласие с Франко Мазурек. Очаква се подобно да бъде постигнато и с Насиру Мохамед.

Валери Домовчийски е пред завръщане в родния Левски

Валери Домовчийски е пред завръщане в родния Левски

Юношата на "сините" има 67 гола за столичния гранд