Капитанът на Левски Иван Горанов коментира пред БЛИЦ най-актуалните теми около "сините" в момента.

Играчът е категоричен, че столичани винаги имат високи амбиции, но в момента са съсредоточени единствено върху неделния мач със Славия.

Павел Колев намалява бюджета на Левски с 30%

Павел Колев намалява бюджета на Левски с 30%

Вижте с колко пари ще разплагат "сините" през следващия сезон

Отмина ли еуфорията от двете поредни победи и най-вече тази над ЦСКА?

- Да, отмина. Този мач вече е в миналото. Важното е, че победихме. Тази победа донесе нужното самочувствие и се надявам да подобряваме играта със всеки изминал мач.

Ще повлияе ли това и в предстоящия мач със Славия, който традиционно е неудобен съперник за Левски?

- Целият отбор сме напълно концентрирани за предстоящия мач. Лесни мачове няма и трябва да подходим максимално отговорно и мотивирано към всеки един двубой.

Как видя ти отвътре мача с ЦСКА?

- Победихме с 1:0. На моменти мача беше равностоен, но като цяло бяхме по-добри и заслужено спечелихме.

Няма как да не те попитам за ситуацията, при която Едвин Джеси получи червен картон за удар без топка срещу теб...

- Не ми се коментира. Доста се изговори по темата, излизаха различни хора да обясняват, че има червен картон или няма. В крайна сметка победили сме с 1:0, съдията е показал червен картон и това е.

Имаше доста сериозни думи към теб, че не подхождало поведението ти на това, че си капитан на Левски и национал...

- Да, доста обиди се изляха върху мен в дните след мача. Аз искам да запазя спокойствие и не искам да коментирам повече тази тема.

Снимка 408570

Източник: LAP.bg

Свикнахте ли вече с Георги Дерменджиев?

- Да, той е много спокоен човек и внася това в отбора. Много лесно се работи с него. Още от първите дни се видя, че с него могат да се случат много положителни неща.

Как повлияха на вас играчите всички неща, които се случиха по време на зимната пауза - смяна на треньор, на ръководство, на собственици?

- Няколко пъти се събирахме и си казвахме, че тези неща не трябва да ни влияят на нас. Ние сме професионалисти и трябва да изпълняваме задълженията си. Говорихме, че трябва да не мислим за това, а да се подготвим подобаващо по време на лагера.

Свикна ли изцяло вече с ролята си на капитан?

- Да, от малък съм мечтал да бъда капитан на Левски. Огромна отговорност е за мен и се надявам да оправдавам очакванията.

Кое е по-лесно - да си капитан на Обертан или на Ники Михайлов и Валери Божинов?

- Всички те са опитни футболисти, добри и са видели много във футбола. Радвам се, че привлякохме Миланов, Михайлов, Божинов и Райнов. Всички те са играчи с характер и помогнаха на отбора.

Липсваше ли този характер на Левски преди тяхното идване?

- За да играеш в Левски е нужен характер. Няма как иначе да играеш за този клуб. В момента обаче наистина атмосферата и колектива са на високо ниво и това се усеща още с влизането в съблекалнята. Добре са нещата.

Билетите за Славия - Левски вече са в продажба

Билетите за най-старото столично дерби вече са в продажба

Мачът е в неделя

Те дават ли ти съвети как трябва да се държи един капитан и лидер?

- Да, говорим си. Гледам ги, попивам. Стремя се да има възможно най-добра комуникация между нас. Това е много важно. Искам, който има проблеми да ги споделя, да няма интриги и проблеми в отбора.

Вече трети треньор се сменя откакто си в Левски. Можеш ли да съпоставиш Роси, Стоянович и Дерменджиев?

- Да, а Николай Митов беше човека, който ме взе и съм му много благодарен за това. Всеки треньор е различен, но се стремя максимално да се уча от тях. Всеки може да ми помогне да стана по-добър футболист и професионалист.

Добре тръгна пролетния дял за вас. Скъсихте разликата с Лудогорец, победихте ЦСКА. Виждате ли вече реално шансове за титлата?

- Левски винаги трябва да е с много високи амбиции и изисквания. Хубаво е, че тази разлика се скъси, но в момента мислим само за мача със Славия. Трябва да победим, а след това вече има мач с Лудогорец. И след тези два мача ще се изяснят много неща и ще видим какво ще правим.

Мислил ли си вече за трансфер в чужбина? Стана национал, капитан си на Левски...

- Мислите ми са изцяло в Левски. Искам да сбъдна мечтата си и да стана шампион с този клуб! И след време да се гордея с това!

Меси от Казахстан с първа тренировка в Левски

Меси от Казахстан с първа тренировка в Левски

Младокът беше "посрещнат" от Валери Божинов