Халфът на Левски Илиян Стефанов говори за първите си мачове с екипа на "сините" и работата си със Станимир Стоилов.

"Това беше незавършената частица, че съм юноша на отбора и е невероятно това да се случи. Разбира се, че имах представа, че мога да се завърна. Всяко момче от школата има такава мечта, която постоянно присъства в мислите му. Най-важното е, че съм в Левски, а по-скоро имаше спекулации. Като всеки футболен трансфер се случиха нещата - интерес от клуба и футболиста, нищо повече", заяви Стефанов за "Диема спорт".

"Имаше дълго "уау" и еуфория в първия ми мач за Левски. Тази частица от пъзела, която дълго ми липсваше, се постави. Амбициозен съм и футболът постоянно ме следва, това ме прави по-добър човек и футболист. Кауза е да се подобрявам постоянно и да давам всичко от себе си. Резултатът е красноречивият. Във всяка една позиция в офанзивен план мога да допринеса за отбора.

Левски пусна на търг фланелката на Илиян Стефанов от мача с Локо (Сф)

Левски пусна на търг фланелката на Илиян Стефанов от мача с Локо (Сф)

Халфът вкара единственото попадение в срещата

При гола всеки един нападател знае, че трябва да търси гола. Това бе и при попадението ми срещу Локомотив (София). Колективът в Левски е страхотен. От първия ден, когато пристигнах, благодарение и на Георги Миланов и Николай Михайлов, бях приветстван. Много от момчетата ги познавах. Двамата са лидерите, няма какво да го крием. Играли са на такова ниво, че е без коментар", добави още той.

"Г-н Димитър Димитров много го уважавам, както и неговото семейство. Благодарен съм, въпреки кратката работа, ми бе много полезен. Даде ми много интересни детайли за моята позиция. Сериозно момче съм и гледам да се подобрявам постоянно. За Станимир Стоилов няма да бъда аз човека, който да коментирам. Това е един от най-добрите треньори в България. Има си различен тип работа и се вижда в резултатите му. В мигът, в който пое Левски, сякаш с магическа пръчка и отборът тръгна нагоре", каза халфът.

"Левски трябва да се бори на всеки един фронт за влизане в Европа. Това е отговорът за клуб като Левски. Предстои ни нелесно гостуване срещу Пирин, но всеки отбор си има слабите страни и ще атакуваме трите точки. Преди мача с Лудогорец имаме два важни мача. Сега е пауза и може да поработим върху структурата, която липсва на отбора и може да ни направи много по-добри", завърши Стефанов.