Берое не остави никакви шансове на Левски и го победи без напрежение с 2:0 насред "Герена". На първо четене - не стана нищо толкова ненормално с оглед на моментното състояние на двата отбора - просто единият е по-силен и спечели. В дните преди мача Берое бе толкова сериозен фаворит, че букмейкърите дадоха коефициент, невиждан на домакинските мачове на Левски досега, дори когато приема Лудогорец. Ясно е, че за загубата на Левски могат да се намерят много смекчаващи вината обстоятелства. Друго нещо е по-тъжно. "Сините" вече натрупаха много загуби на своя стадион в последните години, но по-страшното е, че и футболисти, и фенове започнаха да свикват с тях. Противниците вече не ги е страх, когато гостуват на "Герена". Освен това всяка следваща загуба започва да идва все по-лесно.

До скоро, дори когато губеше у дома си, Левски поне се опитваше да натиска съперника, да създава положения, обстановката ставаше взривоопасна - както на терена, така и по трибуните. За да може гостът да разбере, че ако победи няма да е без усилия. Вече и това го няма. Берое спечели, след като през второто полувреме почти спря да играе. Наско Сираков заяви на една от първите си пресконференции, че Лудогорец е победил Левски на "Герена", без да влага максимума, което не било нормално. Все повече обаче стават отборите, които могат да направят такова нещо. Ето това вече не е нормално. Лудогореи отдавна е в друга орбита, но Левски не може да се противопоставя на далеч по-слаби тимове от него.

Ако за ръководството на "сините" е имало някаква илюзия, че с този състав може да се постигне нещо сериозно, лампичката вече трябва да е светнала, че и така няма да стане. Като казваме сериозно нямаме предвид, че няма да се спечели титла или евроучастие.

Мястото в шестицата става под сериозна заплаха. А поне това има как да се избегне и със свит бюджет. С такава игра нито Паулиньо, Робърта и Станислав Иванов ще се продадат, нито пък по-младите като Илия Юруков, Ивайло Найденов, а и самият Стаси Иванов (ако още го броим за много млад на 21 години) скоро ще станат любимци на феновете. Те трябва да разберат, че ако сега, когато им се дава такъв шанс не блеснат - няма кога да стане.

Лайтмотивът в изявленията на ръководството е, че този път, по който е поел сега Левски е единственият възможен. Но не е достатъчно само да се свиват разходите и да се разчита единствено на феновете за приходите. Колкото и да проявяват разбиране, хората искат да виждат добър футбол и добри резултати. А и двете неща отдавна ги няма. И само с призиви нито ще даряват, нито ще бъдат върнати на стадиона. В този си вид явно съставът пак не е селектиран добре. И отговорът на това не е: "С такъв бюджет - толкова". С такъв бюджет Локо (Пд) взе 2 години поред Купата. Също с доста малък за България бюджет Херо намери без пари такива чужденци за Берое, с които да спечели на "Герена" без напрежение. Спасението на "сините" не се крие само в намирането на нов спонсор с много пари. Дори и без него трябва да намерят още футболисти. Тези, които са сега в отбора май не могат много повече. И за да взимат трите точки няма да е достатъчно само това, че са българи и знаят какво е Левски. А това вещае още много унижения на терена.

Славчев се извини и написа: Аз имам нужда от Левски, Левски има нужда от мен!

Славчев се извини и написа: Аз имам нужда от Левски, Левски има нужда от мен!

"Ще се върна по-силен"