Левски може и да стане по-силен отбор без Давиде Мариани. Не е ясно дали Петър Хубчев си го е мислел това като вероятност, но го каза. На теория е така. Ако там застане Лео Меси, със сигурност Левски ще е по-добър отбор без продадения швейцарец. Или пък Берардо Силва, или да речем Марко Ройс.

Само че треньорът не разполага с такива опции, а клубът не разполага с финанси, които да позволят купуването на някой "по-така" офанзивен халф. Постът зад нападателя е доста специфичен. Габриел Обертан се опита да бъде полезен там, но в един момент Спас Русев подсказа на треньора Делио Роси да изкара французина на крилото. Преди години един друг французин - Седрик Бардон, дошъл в Левски без пари, игра на топниво. След това един македонец - Дарко Тасевски, също игра на висота.

Нови трансфери в Левски до края на седмицата

Нови трансфери в Левски до края на седмицата

Двама чуждестранни футболисти подписват със "сините"

Обаче тогава имаше планове, имаше стратегии и се действаше последователно. Сега Левски има на този пост Франко Мазурек, който на този етап не дава признаци, че може да се доближи до класата на изброените футболисти. Аржентинецът е една от загадките в лятната селекция на сините. Ниският му ръст не е порок, би трябвало той да компенсира с друго, което към този момент го знаят тези, които са го гледали, харесали, препоръчали и купили. По-голямата загадка обаче е защо въпросният Мазурек вече не е неизменен титуляр. Наложили му специална програма с изтощителни бегови упражнения и го зачакали да е в топкондиция, за да играе на ниво. Е стига де, аржентинчето е в тима от началото на лагера в Австрия и ако още не е готов, значи няма да е готов и на Нова година, и на 8 март също. Не е ясна причината Петър Хубчев да остави Мазурек на пейката, а зад нападателя срещу Берое да играе Станислав Иванов. Тоест, ако може нещо да се обърка, защо да не се обърка всичко?!

Снимка 434715

Източник: LAP.bg

Треньорът на Левски влезе в някаква серия от грешки и на принципа на доминото вече няма спиране. Ясно е, че журналистите са му виновни, но пък и ние от време се интересуваме, гледаме и коментираме. Опции за този пост има. Дори и вертикално разположени двама нападатели - Роберта пред Алар, или обратното, тоест 4-4-1-1. Или пък 4-4-2 с тези двамата един до друг. Но както и да е, след като Берое ти е скрил топката, е лесно да се критикува. Но ние тези неща ги писахме доста преди това.