Бившият футболист и директор в Левски Христо Йовов даде специално интервю за ТОПСПОРТ, в което коментира последните събития на "Герена". Бижутера изрази мнение, че е нужна генерална промяна в клуба. 

Йовов, подобно на Славиша Стоянович, е на мнение, че "сините" трябва да залагат на повече български футболисти и е крайно време да се обърне внимание на ДЮШ. 

Той добави, че словенският специалист е добро попадение за 26-кратните шампиони. 

Вижте цялото интервю на Христо Йовов пред ТОПСПОРТ:

На какво отдавате слабото представяне на Левски в последния месец и половина? 

- Смятам, че може би загубата от Черно море за Купата на България повлия много психологически на отбора. Не мога да кажа точно какво се е случило. Ние сме хора, които гледат само мачовете и нямат представа какво се е случило през седмицата, каква е ситуацията в отбора. Може да правим някакви изводи от изказванията на треньора. 

Вие самият какви изводи си направихте? 

- Славиша Стоянович е доста рутиниран треньор. С опит. Той може да иска да каже много неща с думите си. Вижда се, че има проблеми в отбора и трябва да бъдат решени по най-бързия начин. 

Славиша Стоянович настоява за привличане на българи в Левски, налага младок през пролетта

Славиша Стоянович настоява за привличане на българи в Левски, налага младок през пролетта

Серкан Юсеин е основна трансферна цел на "сините"

Може би един от основните проблеми е новият договор на Габриел Обертан и заплатата, която той получава? Говори се за групички в съблекалнята... 

- Да, точно за това говорех. В крайна сметка, всеки има глава на раменете си и преговаря сам за собствения си договор. След като са предложени тези условия на Габриел Обертан е сметнато, че ги заслужава. Никой не трябва да се сърди за това нещо. Всеки има право да направи най-доброто за себе си. Ако могат всички да получат тази заплата, ще е най-добре и всички ще са щастливи. Подписването на един договор е свързано с представянето на даден футболист. Времето ще покаже дали парите на Обертан са много или не. 

Снимка 395569

Източник: LAP.bg

Как оценявате представянето на Габриел Обертан през този сезон? 

- Той никога не се е славел с голмайсторски качества. Може да се върнем назад във времето и да видим статистиката му. Не бележи голове, но може да създаде острота, да направи асистенция. В последно време играе зад нападателя. Там не е неговата сила, поне според мен. Обертан играеше добре и Левски играеше добре, когато той бе позициониран на фланга. Това обаче са възгледи на треньора. Предполагам, че е имало разговори и със самия футболист. 

Левски се подсили с Николай Михайлов. Ще може ли той да реши вратарската криза в отбора? 

- С уважението ми към всеки един футболист, в Левски имаше проблем с вратарския пост. Не искам да подценявам никой. За Божката Митрев знам, че е добър вратар. Психологически ли е проблемът сега... не мога да преценя, но наистина има проблем с този пост. Времето ще покаже дали Николай Михайлов е решение на този проблем. Това е вратар с добра визитка. В последно време не е играл, но да се надяваме, че бързо ще влезе във форма и ще върши работата, за която е привлечен. 

Снимка 391936

Източник: LAP.bg

Преди известно време Спас Русев анонсира назначението на Павел Колев в Левски. През последните няколко дни се появиха информации, че то може да не се осъществи. Ако все пак се случи, смятате ли, че той е точният човек, който да реформира клуба? 

- Не се познавам много добре с Павел Колев, за да дам оценка за неговата работа. Това, което мога да кажа за него е, че чул много добри думи за работата му и за нещата, които прави в момента. Провел съм няколко разговора с него, не мога да кажа, че въобще не го познавам. Направи ми приятно впечатление. Смятам, че привличането му в клуба ще е плюс за Левски. Виждате, че всеки ден излизат различни информации и не може да се прецени кое е истина и кое не. 

След края на мача с Берое Славиша Стоянович заяви, че в Левски трябва да играят повече българи, които да знаят ценностите на клуба и да се борят за целите му. Споделяте ли подобно мнение? 

- Разбира се. Автентичността на Левски е в българското присъствие. Ако върнем годините назад, Левски е бил силен, когато е имал много футболисти, излезли от школата или български играчи и точните попълнения от чужбина. Сега се радваме, ако в титулярния състав има двама или трима българи. Със сигурност това е проблем. Смятам, че този проблем не се решава толкова лесно. Треньорът е с нашия манталитет, познава добре балканския футбол и е видял, че има нужда от такива футболисти. За мен най-лесно можеше да стане, ако през всичките тези години Левски беше създал такива играчи, а не сега в един момент да търси. Проблем е и, че не е ясно дали Левски разполага с такива момчета и дали би им се дало шанс. Свидетели сме, че не се дава почти никакъв шанс на децата от юношеската школа. 

Официално: Efbet ще бъде генерален спонсор на Левски

Левски потвърди новина на ТОПСПОРТ: Има нов генерален спонсор!

"Сините" обявиха партньорството си с компанията "Efbet"

Виждате ли българи в Първа лига, които да притежават качества за Левски? 

- Трудно мога да кажа. Такива футболисти трябва да се наблюдават в повече срещи, да се говори с треньора. Неговото виждане за футбола е най-важно. Със сигурност могат да се намерят. Има български момчета, които се представят на добро. 

Къде трябва да съсредоточи усилията си клуба през втората част от сезона? 

- В течение на разговора загатнахме нещата, които пречат на Левски, поне според мен. Време е да се направи една генерална промяна в клуба, относно визията и развитието му. Трябва да се обърне внимание и на детско-юношеската школа, за да може Левски да е по-продуктивен. Смятам, че там най-много да се наблегне. Не е добре да се хвърлят всички усилия и финанси в първия отбор. Така, както се случва през последните години. 

Има ли играчи, които Ви направиха добро впечатление през първата половина на сезона и такива, които разочароваха? 

- Има, но не искам да коментирам с имена. Има играчи, които могат много повече и разочароваха. Има и такива, които бяха на добро ниво. Като дръпнем чертата и като видим позицията във временното класиране и играта на Левски, не би трябвало да сме доволни. 

Славиша Стоянович получи кредит на доверие от ръководството. Той ли е точният треньор за Левски? 

- Ние даваме оценка от това, което гледаме по телевизията или от интервютата, които чуваме. На мен ми направи приятно впечатление силното второ полувреме, което Левски изигра срещу Лудогорец. Надигра го тотално. Няма начин треньорът да няма пръст в цялото това нещо. В изказванията си е доста обран и спокоен. Смятам, че този наставник е добро попадение за Левски, но понякога не всичко зависи от треньора. От това, което чуваме от последните му интервюта, разбира се. 

Снимка 394184

Източник: LAP.bg