Левски е взел под наем за 4 години защитника Холмар Ейолфсон. Това разкри самият той пред mbl.is. 190-сантиметровият исполид подписа със "сините" в петък. Той идва от изралеския Макаби (Хайфа) след дълги преговори между двата клуба и мениджърите на играча.

Макаби не може да отзове играча по свое желание. Това може да стане, само ако от "Герена" решат, че нямат повече нужда от 27-годишният играч. Клубът от Хайфа се е надявал да вземе поне 1млн. евро за исландеца, но в крайна сметка се е съгласил да го даде под наем.

Левски подписа с Холмар Ейолфсон

Левски потвърди ТОПСПОРТ: Подписа с исландски национал

Договорът на играча е за 4 години

Ейолфсон разкри, че за него ситуацията в тима се е променила през март, след идването на новия треньор. Специалистът е пожелал да привлече шестима чужденци по свой избор. "Макаби искаше за мен 1 млн.евро. Това обаче бе много трудно да се случи в последните дни на трансферния прозорец, затова се взе решение да бъда пратен под наем.

Развълнувам съм от новото предизвикателство. В Левски са утремени да постигнат големи неща. Целта ми е да играя добре. Ще се постарая да направя така, че да се върна в националния отбор", заяви Холмар Ейолфсон.

Бранителят има 6 мача за скандинавската страна. В квалификациите за световното първенство в Русия е бил викан 5 пъти, но не е играл.

Холмар Ейолфсон: Нямам търпение да играя пред феновете на Левски (ВИДЕО)

Холмар Ейолфсон: Привличането на Гомес и Обертан показва в каква посока е тръгнал Левски (ВИДЕО)

Исландският национал даде интервю, след като подписа със "сините"