Халфът на Левски Хали Тиам даде интервю за corner.dir.bg. В него той говори за предстоящото дерби с ЦСКА и за кариерата си.

ЗА МАЧА С ЦСКА

Тази седмица е напрегната. Но всеки път е много вълнуващо, когато играем срещу ЦСКА или Лудогорец. Всички знаят, че това са дербита. Мачът в събота ще бъде изпълнен с напрежение. Подготвяме се много добре, защото знаем, че няма да е лесно. Загубихме срещу Лудогорец, но разполагаме с футболисти, които могат бързо да се отърсят от поражението и да спечелим срещу ЦСКА. В тази част от сезона може да се говори за натрупване на ментална умора, а отделно от това всеки отбор има контузени или наказани играчи. Ние ще бъдем готови. Затова сме отбор, а не просто 11 футболисти. Който и да излезе срещу ЦСКА, ние ще бъдем победителите. Колкото до мен - винаги ще бъда себе си на игрището. Ще бъда готов да се боря. Ще направя това, което е необходимо за победата. Вече знам вкуса на този мач. Знам какво е усещането и как се вълнуват феновете. Мисля, че и те са готови. Ще бъде вълнуващ мач за всички.

Георги Дерменджиев: Левски подкрепя Иван Горанов, ясно е защо е изкарано това видео

Георги Дерменджиев: Левски подкрепя Иван Горанов, ясно е защо е изкарано това видео

"Той е изключително ангажиран и съвестен мъж"

ЗА СТАРТА В СЕНЕГАЛ

В Сенегал започнах да играя футбол на улицата в квартала. Не тренирах като професионален играч. Помня добре, че имаше един междуградски турнир, след който всички ме питаха: "Защо не започнеш да играеш футбол сериозно". По онова време бях малък, ходех на училище. А майка ми е професор. Тя определено не бе много щастлива от идеята за моя футболна кариера. Много хора в Сенегал си мислеха, че футболът не е сериозна професия. Първи в мен повярва брат ми. Водеше ме навсякъде, за да ми помогне да започна организирани тренировки. И когато нещата се случиха в академията на Расинг клуб Дакар, започнах да разбирам повече за играта. До тогава гледах на нея само като на забавление. Имаше много неща, които трябваше да науча.

Очаквано: От Левски се насочват към румънския трансферен пазар

Очаквано: От Левски се насочват към румънския трансферен пазар

Бекали е категоричен, че на "Герена" трябва да привличат млади футболисти

ЗА ЧИКАГО

Бях само на 21-22, когато отидох да играя в Чикаго Файър (б.р. - в този клуб е играл Христо Стоичков). Това беше и първият ми допир до голяма лига, защото отидох там от унгарския МТК Будапеща. Беше много различно - футболът, културата, всичко. Но все пак топката е кръгла навсякъде по света, а игрището правоъгълно. Моята основна позиция е дефанзивен халф. Ако обаче се налага да играя като централен защитник, просто го правя.

ЗА КАРИЕРАТА

Играл съм в доста държави. В Унгария (за Капошвар и МТК), в САЩ (Чикаго файър), Турция (Газиантепспор), Русия (Динамо Москва), България. В Унгария е любимото ми място, защото съпругата ми е от там - имаме две деца. Животът във всяка от тези страни е доста различен. Усещах първите 3-4 месеца като културен шок, след като за кратко играх в Чикаго, а после и в Москва. Във всяка страна имаше нещо специфично, което ти отнема време да го разбереш. В България ми харесват хората, защото повечето говорят английски. А това е най-важното, за да се разбираме. Затова и бързо свикнах с живота тук. А и в отбора българските футболисти ми помогнаха много да опозная културата. Миналия месец носих мартеница. Приятно е да опознаеш местните традиции. Затова футболният живот ти помага да научаваш много неща извън него.

ЦСКА - Левски, на живо
на живо

ЦСКА - Левски 0:0, греда на Слави Костов!

"Сините" спечелиха последните два сблъсъка