Снощи Левски постигна втората си победа от началото на сезона в efbet Лига. Измъчено и с голяма доза треперене, "сините" все пак пречупиха устрема на Берое и вече имат шест точки в своя актив.

Освен повторния треньорски дебют на Тодор Симов, отличен старт на кариерата си в Левски направи и северномакедонското попълнение Гьоко Зайков.

Левски търси защитник от Нидерландия, ще му дава 5000 евро заплата

Левски търси защитник от Нидерландия, ще му дава 5000 евро заплата

"Сините" били близо до подобна сделка, но всичко пропаднало

Макар и да бе приет със съмнения заради липсата на достатъчно игрова практика, националът на западната ни съседка набързо доказа, че е състезател от висока футболна класа. Макар и призът "Играч на мача" да отиде в ръцете на Борислав Цонев, може би човекът, който заслужава най-много адмирации е именно Зайков.

Дебютантът впечатли със завидното самочувствие и моментално доказа, че ще бъде лидерът в отбраната на Левски. Набързо Шелис, Горанов и Хубчев (Найденов), започнаха да се ръководят по неговите действия. А това е радващо, защото "сините" се нуждаеха от точно такъв тип характер в сърцето на своята отбрана. Фигура, която да въдвори ред в "синия" хаос.

Снимка 544707

Източник: levski.bg

Най-много от Зайков видяхме след почивката. Тогава заедно с колегите си бе подложен на сериозен беройски натиск. Левски се пропука веднъж, но това все пак се оказа допустима грешка. В останалите периоди северномакедонецът бе като сянка на Мартин Камбуров и почти не му позволи да се озовава на стрелкова позиция.

Впечатление направи и силната му игра във въздуха, както и движението без топка. Изобщо, Зайков имаше повече от стабилен дебют, който може да положи основите на един позитивен негов период на "Герена".

А от Левски трябва да са повече от доволни, че в такива размирни времена за клуба, съумяха да постигнат удар с него на трансферния пазар. Със сигурност Гьоко е инвестиция, която рано или късно ще се отплати.

Остава надеждата, че с привличането на още няколко подобни на Зайков попълнения, грандът ще придобие нужният завършен вид и ще стартира изкачването си в таблицата на efbet Лига.

Официално: Букмейкър и Левски подписаха партньорски договор

Официално: Букмейкър и Левски подписаха партньорски договор

Много добра новина за "сините"