Колегите от "Тема Спорт" потърсиха популярния гръцки журналист Джони Йоргопулос, за да сподели той своите впечатления от новия атакуващ халф на Левски - Франко Мазурек. Вчера аржентинецът дебютира за "сините" при загубата от РБ Брагантино с 0:1.

"Мазурек беше един от най-добрите офанзивни халфове в гръцката Супер лига. Техническите му умения са на суперниво. Затова се досещате, че е много добър с топка в крака. Има добро първо докосване до топката, не е проблем с овладяване да се освободи от съперник. Може да пробива, може и да подава дълги пасове - има добър поглед върху терена, както и усет точно в кой момент да потърси пас към нападател. Завършен футболист е".

"Като минуси можем да отчетем физиката му - лекичък и нисичък е, затова и мачове със здрави единоборства не са по вкуса му. Не е толкова динамичен играч, но за сметка на това е много техничен".

"Хвана окото на Панатинайкос и Атромитос, които искаха да го привлекат, но той предпочете Левски. В Панетоликос получаваше по 120 хиляди евро на година. Офертата на Панатинайкос беше за 180 хиляди евро на сезон, а доколкото ми е известно, предложението на Левски е било за 220 хиляди евро", заяви Йоргопулос.

Левски трябва да плати 300 000 евро за новия си нападател

На "Герена" плащат 300 000 евро за новия си нападател

Дени Алар има 100 гола в австрийската Бундеслига