Ръководство, спонсори, треньор и привърженици на Левски свалиха картите на масата по време на продължилата над 4 часа среща на високо ниво. В елитен хотел в София се събраха Наско Сираков като притежател на мажоритарния пакет акции, Иво Ивков като изпълнителен директор, членовете на Надзорния съвет Константин Папазов и Петър Ганев, както и председателя на УС Даниел Боримиров. От страна на генералния спонсор "Палмс Бет" бяха босът Мило Борисов и изпълнителния директор Лъчезар Петров, който пряко се занимава със ситуацията във футболния клуб. На масата присъстваха около десетина представители на различните групи организирани запалянковци.

След края на срещата очаквано главните действащи лица отказаха коментар. "Иво Ивков е вашият човек за въпроси", каза пътьом собственикът Наско Сираков. След него човекът за въпроси също не пожела да говори. "Няма какво да кажа", отсече изпълнителният директор. Присъствалият на сбирката старши треньор Станимир Стоилов също запази мълчание, като деликатно припомни, че все пак неговата санкция е по спортно-технически въпроси. "Моята работа е на терена и ще се изкажа в деня преди гостуването на Ботев Враца", каза вчера Стоилов. Не е ясно дали някой от тримата изброени участници ще реши да сподели нещо за вчерашната среща днес, когато всички ще присъстват на откриването на обновения клубен магазин в стадион "Георги Аспарухов". След срещата стана ясно, че Константин Папазов си е подал оставката като член на Надзорния съвет, пише "Тема спорт".

Петър Ганев: Стартирахме процес, който цели пълното оздравяване на Левски

Петър Ганев: Стартирахме процес, който цели пълното оздравяване на Левски

Вижте какво заяви членът на Надзорния съвет на ПФК Левски - Петър Ганев

Обслужването на дълговете към НАП очаквано е била най-обсъжданита тема вчера. Ясно е, че Левски изостава много сериозно по плащането на задълженията към приходната агенция. Престоят нови преговори, защото НАП вече има ново ръководство. Преди около 20-ина дни Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите. Само от ПФК Левски сумата съвсем скоро може да стане 8-цифрена, тоест 10 милиона лева. Засега синият клуб държи ниво малко под тази граница. За нов ръководител на Агенцията е назначен Борис Михайлов и именно с него ръководството на Левски трябва да води тежки преговори. Сигурно е, че до Нова година трябва да бъдат платени поне 2 милиона лева, а големия остатък да бъде предоговарян за по-дълго разсрочване. Това обяви открито преди време изпълнителният директор Иво Ивков. От "Герена" си правеха сметка да понаваксат, ако влязат в групите на Лига на конференциите, но малтийския Хамрун Спартанс провали тези планове. Сега обаче приходите от плейоф, а и евентуално влизане в групите на евротурнира ги няма. И най-вероятно ще се наложи продажба на футболисти. Ако не сега, то през зимата. Това бе признато както от Ивков, така и от спортно-техническия щаб.

Отделно клубът има задължения към компании, контролирани от бившия собственик Васил Божков от порядъка на 14 милиона лева. Сума, която самият той декларира устно, че няма да си иска обратно.

"Синя" тишина след важната среща на "Герена"

"Синя" тишина след важната среща на "Герена"

Вижте кои присъстваха на срещата

Представителят на спортно-техническото ръководство Станимир Стоилов е обяснил, че въпреки тежкото финансово състояние държи в клуба да не бъдат забавяни възнаграждения както на футболисти, така и на служители и персонал. Припомнен и интересът към нов централен нападател от бразилското първенство. Няма отговор обаче дали ръководството ще може да намери средства за привличането, които не са много, но и след това въпросният играч да получава тавана на заплатите в Левски, който е малко над 5 хиляди евро на месец. Някои дебати са преминавали към спорове на висок тон. Стоилов и Папазов са влезли в доста остра полемика по време на срещата за бъдещето на клуба.

На срещата се е обсъждал и одитът, който в момента тече на "Герена". Той е извършван от един от световните гиганти KPMG. Целта е представителите на "Юнайтед Груп" да имат реална представа за финансовото състояние на клуба. Заради въпросната оценка в момента преговори на най-високо ниво не се водят и се очаква те да бъдат подновени в края на силващия месец.

Не е ясно дали днес от клуба ще излязат с официална информация и дали някой от другите участници е оторизиран да даде повече светлина за разгорещената дискусия.