Футболната пролет стартира сравнително оптимистично за Левски. След серия от добри резултати, и грешки на конкурентите, "сините" се върнаха в борбата за шампионската титла.

Макар и да изглежда сюрреалистично, златните медали не са чак такава химера за клуба от "Герена". Предстоят поредица от битки с Лудогорец и ЦСКА, които сериозно могат да нарушат едно вече 7-годишно статукво в българския футбол.

Седрик Хонтунджи кара пробен период в Левски

Национал на Бенин кара пробен период в Левски

За последно Седрик Хонтунджи е бил част от Ню Йорк Сити

Но за да се стигне до всичко това, вековниците се нуждаят от истински отбор.

Снимка 407149

Източник: LAP.bg

Колектив, глад за победи и непрестанно желание за усъвършенстване, това е само част от предпоставките за успех. А наченки за такъв определено има в селекцията на Георги Дерменджиев.

И докато фокусът на събитията е акцентиран главно върху головете на Слави Костов, то друг футболист на "сините" сякаш описва най-добре настоящия възход на Левски. Става въпрос за вратаря Николай Михайлов. С позитивните изяви на стража се поставят основите и на един стабилен "син" тим, който вече няма драматичен избор измежду "по-малкото зло под рамката". Кошмарите с Полачек и Митрев са история, а вратарската династия "Михайлови" сякаш отново ще има своите сакрални мигове в столичния гранд.

Без допълнителни премии в Левски при победа над Лудогорец

Без допълнителни премии в Левски при победа над Лудогорец

Играчите няма да получат финансов стимул

Историята на Николай не е никак лека. Нелепа грешка срещу Вердер преди много години му лепна етикета "менте", който за жалост все още петни неговото име. А това, подчертано и с доста неточности и в личния му живот, го превърнаха в нарицателното за "БГ футболист, на който не трябва да подражаваш".

Снимка 391929

Източник: LAP.bg

От тази зима в Левски обаче виждаме един нов Михайлов - целеустремен и спокоен, който се труди неуморно под ръководството на Димитър Иванков. Дори и да са изминали само няколко мача се вижда с ясно око, че вековниците най-сетне намериха точния за своя състав вратар.

Футболистът с №13 свали излишните килограми и бързо започна да трупа увереност под рамката. За разлика от предшествениците си, Михайлов е изключително стабилен при центрирания. А каквото и да си говорим, това вдъхва самочувствие както на самия страж, така и на отбраната пред него. Именно комуникацията му с дефанзивното каре също бива оценена по достойнство. Бившият играч на Твенте умее да напътства умело централната двойка Нуно Рейш и Давид Яблонски, която от своя страна все още има дълъг път на усъвършенстване, докато придобие нужната стиковка. Това обаче е друга тема на размисли.

Еркебулан Сейдахмет: Станимир Стоилов ми разказа интересни неща за Левски, има какво да науча тук

Еркебулан Сейдахмет: Станимир Стоилов ми разказа интересни неща за Левски, има какво да науча тук

"Няма опасност да кривна. Нито в Казахстан, нито в Русия съм ходил по дискотеки"

Другото предимство на Михайлов е начина, по който чете целия развой на футболните събития. Особено в мача срещу ЦСКА, видяхме как в някои решителни мигове той отчая Али Соу само чрез своето добро заставане и необходимото покриване на даден ъгъл.

Новият титуляр на Левски все още трябва да поработи върху своя рефлекс, който сякаш е една идея по-муден от необходимото. Но все пак доброто начало е поставено.

Освен добър вратар, в лагера на "сините" си намериха и лидер. Думата на Ники се чува в съблекалнята на първия тим, а неслучайно срещу Славия получи и привилегията да носи капитанската лента. Сегашната му всеотдайност спрямо клуба се понрави и на феновете, които бързо забравиха "бурното минало" между двете страни и след въпросното дерби с "белите" го изпратиха със заслужени овации.

Снимка 411245

Източник: levski.bg

Оттук насетне всичко е в ръцете на Михайлов. Мотивът за победоносното завръщане е налице. Време е стражът да демонстрира, че наистина е узрял за този изключително важен етап от своята кариера. Любовта на феновете и добрата форма са сериозен капитал, от който роденият през 1988 година играч трябва да се възползва, защото Левски има нужда от точно този Ники Михайлов!

Валери Божинов притесни Левски

Валери Божинов притесни Левски

Травмата на нападателя в глезена се е възобновила

А нека и не се лъжем, това е последният му шанс да даде нов тласък на позалязващата си кариера.

"Лекето" от преди години вече мъж и истински "син" пълководец. А поведе ли Левски и към победоносна битка за титлата, не се съмнявайте, че вече никой не ще се сети за греховете му отпреди толкова много години.

Снимка 411244

Източник: levski.bg