Георги Василев сподели, че е бил изненадан от треньорската смяна в Левски, след като "сините" се разделиха с Георги Дерменджиев.

Гочето е на мнение, че някой в клуба просто си е измил ръцете с това решение, както и, че наставникът е станал жертва на политиката на отбора.

Левски има интерес към Александру Йоница от ЧФР Клуж

Левски си хареса шампион в Румъния

"Сините" опипват почвата около Алекс Йоница

"Левски никога няма да загуби своя ореол. Сега е в период, който ще трябва да го изживее, ще се променят нещата, ще излезе от тази криза. Тимът от доста време страда и буксува, остава доста извън това, което заслужава като име и традиции. Свидетели сме на много треньорски смени, на футболисти, за да стигнем и до последния момент с освобождаването на Георги Дерменджиев. Определено ме изненада това решение, тъй като той изкара 4 месеца, 2 е бил в процес на подготовка.

Все ми се струва, че тук някои си измиват ръцете с вината, която са сложили върху Георги Дерменджиев. Добър, уравновесен човек, спокоен, това е неговият стил на работа. Опитите веднага да се оценява като грешка. Естествено, че е грешка като няма резултати, но нали си спомняме първата позиция, ще преживеем тежки дни, в Левски се налагат корекции и някак Гошо остана като жертва на всичко това. На тази политика.

Джовани Бекали: Диего Фабрини може да заиграе в Левски срещу 12 хиляди евро на месец

Бекали: Диего Фабрини може да заиграе в Левски срещу 12 хиляди евро на месец

"Харесвам го много"

В това състояние, в което се намира Левски, не съм сигурен, че ще спечели бараж. Ако се яви на бараж, което теоретично е съвсем възможно.

Колкото до тази мълва и със смените с треньора на националния отбор, това са неща, които звучат доста неприятно. Не виждам защо и откъде излизат тези неща. Излизат от хора, които са в играта, работят, имат отговорност в тези позициите, в които са. Затова ми се струва, че тук в България треньорът е много обезценен. Разбирам, наставникът е служител, но той носи тежката отговорност за чисто професионалната работа. В това отношение много пъти сме свидетели, че треньорът е бушонът, който изгаря. За да е силен, смел, трябва да му се даде изцяло отговорността.

Красимир Балъков вече има зад гърба си достатъчно голям опит, самочувствие. Амбициозен човек с много голям потенциал. Виждам съвсем нормално да се търси решение и това е един от най-добрите варианти, които може да се предложи за селекционер на българския национален отбор. Той ще постави своите изисквания, които ще са в интерес на българския национален отбор, затова му пожелавам успех, ако се стигне дотам. Това ще е голямо предизвикателство, защото познаваме вече възможностите на нашите футболисти, знаем къде ни е таванът. Всяко нещо, което успее да подобри, ще е успех за него, но той го има този потенциал и възможности.

Петър Хубчев набеляза играчи от Германия за Левски?

Петър Хубчев набеляза играчи от Германия?

Бившият селекционер на България следи изкъсо изявите на няколко чуждестранни футболисти

Хората имаха друга представа за ЦСКА до мача с Лудогорец за Купата в Разград, който го спечели. Това срутване, тези резултати в следващите срещи, говорят за липса на едно постоянство или за едно форсирано изграждане на нещо, което обаче трудно се поддържа. Отборът загуби ритъм и натрупа грешки. Особено на полуфинала за Купата с Ботев, и за първенството, определено Ботев бе по-добрият. От началото се съмнявах, че ЦСКА ще направи силен пролетен сезон, защото там се направиха някои промени.

В ЦСКА ми допадат младите хора, които Любо вкарва в игра. Лошото е, че това са все защитници, нямаме импровизатори, нямаме футболисти, с изключение на Десподов, футболът е финес, идея, фантазия, хубави неща. Затова само купуваме полузащитници и нападатели. Има нещо, за което българският футболстрада.

Лудогорец натрупа точков актив през есента, но това е основата и резервът, който беше почти готов да загуби. Левски и ЦСКА явно не са още на това ниво, независимо от отстъплението на Разград пролетта. Доста грешки, доста загубени точки. Лудогорец беше готов да бъде детрониран. Опонентите не бяха достатъчно готови да го направят тази година. Ако има изравняване тази година е, защото в Разград им падна нивото тази година. Седма година шампиони, футболистите са изчерпани, много от тях са загубили интерес от владение на тази шампионска позиция. Това беше удобен момент и другите да се възползват, но за мен и тази година Лудогорец ще бъде шампион", коментира Георги Василев в предаването "Домът на футбола" по "Диема спорт".

Джовани Бекали: На Левски му трябват повече играчи като Живко Миланов!

Бекали: На Левски му трябват повече играчи като Миланов - да им трепка сърцето на терена, а не скъпоплатени артисти!

"Да са го­тови да пуснат кръв на игри­щето!"