Бившият треньор на Левски и ЦСКА - Георги Василев коментира успеха на "сините" в дербито срещу "червените" вчера.

Ето какво сподели Гочето пред "Тема: Спорт":

След 4 години Левски и Николай Митов отново подчиниха ЦСКА - 2:1!

След 4 години Левски и Николай Митов отново подчиниха ЦСКА - 2:1!

Драма до самия край на националния стадион

"Място за скука нямаше, въпреки многото грешки на двата отбора. ЦСКА бе по-активен в началотo и логично стигна дo гол. Но през второто полувреме "червените" отстъпиха инициативата, защото заиграха прекалено икономично. Това е и причината да загубят мача.

Снимка 281677

Източник: LAP.bg

Левски спечели с характер, не се примири с негативния развой. И с тази победа си купи време, такова за преосмисляне на станалото до момента. В дербито отборът показа характер. Приятно съм изненадан от играта на Давид Яблонски не само поради това, че участва и в двата гола - изработи дузпата и вкара с глава. В доста ситуации бе много сигурен в защита. Той даде заявка, че скоро ще е лидер в този отбор.

Добра оценка заслужава и Божидар Краев, въпреки че в някои ситуации грешеше. Същото се отнася за вратаря Николай Кръстев. Левски бе с проблеми в защита - на Прохазка не му е мястото като десен бек, а на Сашо Александров като ляв. Затова и ЦСКА трябваше да атакува повече по крилата. Правеше го, но чрез бековете, които в началото бяха много активни. А хората в нападение останаха пасивни.

Снимка 281659

Източник: LAP.bg

След 1:0 "червените" бяха прекалено сигурни, че ще спечелят. След влизането на Бурабия "cините" вече имаха преимущество в средата на терена. А принудителните смени при "червените" им се отразиха доста негативно.

Китанов направи детинска грешка при дузпата - мястото му не бе там. Видя се, че отборите нямат човек, който да завършва атаките. Адениджи и Каранга са далеч от изискванията за такива отбори".