Бившият треньор на Левски - Георги Василев, говори пред "Тема Спорт" относно предстоящото голямо дерби между "сините" и Лудогорец. Според него срещата е от сакрално значение за селекцията на Петър Хубчев. Ето какво каза той:

"Левски прагматично не допуска сериозни грешки в отбрана, а в предни позиции максимално се възползва от създадените положения - неслучайно вкарва по много. Точно това дава самочувствие на Левски", каза още Гочето.

"Не бива обаче да забравяме кой е Лудогорец и какво може. На този отбор му предстои тежка седмица. В четвъртък гостува на Ференцварош и на този етап двубоят в Будапеща му е по-важен от всичко друго, защото е с предпоставки за излизане от групите на Лига Европа".

"Срещата може да даде отражение на състоянието на част от играчите за неделя. Но в мач между първия и втория, който е директен сблъсък за върха, сметки не се правят и всеки излиза с най-доброто", анализира разградчани специалистът.

"От друга страна - Левски с Хубчев направи много силен ход. Защото Левски преди Хубчев не беше Левски. Сега виждаме Левски - и като характер, и като дисциплина в играта. Неговият път е доста по-труден от този на Генчев, но той се справя успешно".

"За някои може да е изненадващо, че сините са отборът с повече вкарани голове, а разградчани са с по-малко допуснати. Лудогорец има добри защитници, умее да държи топката. И най-важното - прави така, че съперниците му да се бранят. Почти никой у нас не излиза срещу него да се надиграва. Как трябва да действа тогава Левски? Просто да си играе своето. Това е, което му носи успех и Хубчев няма да изневери на стила си. Играта на "сините" е балансирана, няма залитане нито в защита, нито в нападение. Напротив - сините действат със самочувствие", заяви Гочето.

"Мачът в Разград е рубикон за Левски. Победа в неделя носи самочувствие, както и вяра. Такава, че стореното дотук е правилно и трябва да се продължи. Вижда се възходяща линия, постоянство, стабилност по състава. Няма вече лутане и сините смело могат да гледат напред", завърши Георги Василев.

Петър Хубчев коментира проблемите на Левски само на немски език

Петър Хубчев коментира проблемите на Левски само на немски език

Специалистът с превантивни мерки срещу шпиони, информира "Меридиан Мач"