Георги Попов, който до 8 май бе собственик на мажоратирания пакет от акциите на Левски обяви в ефира на БТВ, че е разговарял с Наско Сираков, който е изразил готовност да поеме отговорността на собствеността на "сините". 

В сряда стана ясно, че Попов е джиросал акциите на Левски на премиера Бойко Борисов. Книжата бяха занесени до Министерски съвет от Сашо Диков.

Борисов отказа да приеме документите, които след това бяха предадени на изпълнителния директор на "сините" Павел Колев. 

86,6% от акциите на Левски в момента се намират в офисите на клуба на "Герена", а собственикът им е неясен. Георги Попов призова премиера да даде ценните книжа на легендите на клуба.

"От Борисов нищо не се иска. Той може в момента или да откаже акциите, но трябва да стане в писмена форма, или да ги прехвърли на някой друг. Нашето искрено желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Но нека той да реши. Това е негово право. Вчера получихме писмо от легендите на Левски. Моята единствена молба е това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба, а не към нас", заяви Попов.

Тити Папазов връща в Левски Сираков, Боримиров и Георги Тодоров, ако вземе акциите

Тити Папазов връща в Левски Сираков, Боримиров и Георги Тодоров, ако вземе акциите

Вижте на какви позиции

"Проведох личен разговор по телефона с господин Наско Сираков, който изяви желание в общата ни цел за спасение на клуба, да поеме акциите от господин Борисов. И със съдействието на Павел Колев да продължат в борбата за спасяване на любимия ни клуб. Благодаря на феновете за всичките им усилия и за това, което правят в този тежък момент за клуба", добави той.

"Не мога да съветвам Борисов, апелирам към него да помогне на клуба, като запази акциите или ги предаде, на когото трябва. Не съм си измил ръцете, не бягам от съдбата на Левски, искам той да живее, ние нямаме възможност в момента поради неправомерните действия срещу нас. Как да помогнем на клуба , като сме със запорирани сметки", продължи Попов. 

"Да не се връщаме много назад, до януари при срещата на Борисов с феновете. Последваха изявления, че трябва да бъде сменена собствеността. Мен ме интересува бъдещето на Левски. Застанах на Общото събрание с лицето си, с обещанието пред синята общност да сме хората, които ще извадим Левски от дъното, след всички тези натрупани дългове. Левски беше на дъното в момента, в който аз застанах пред феновете, поемайки акциите. Клубът имаше 32 милиона дългове, включително най-тежките към НАП". 

От Левски пускат виртуални билети за "106 години Любов"

От Левски пускат виртуални билети за "106 години Любов"

Целта е да бъдат събрани 1.5 млн. лева

"Ако Борисов върне обратно акциите към нас, ще изпълним искането на ветераните. Ние не можем да го съветваме, ще се загуби много време в пътуване на акциите. Затова най-простото решение е да се спази закона и той да джироса акциите, на когото реши". 

"С феновете, с които съм се срещал, винаги са били разединени. Никой не е упълномощил Папазов да вземе акциите. Не можехме и просто да ги върнем на клуба. Така че за да се спаси този клуб, трябваше да се приемат прагматични действия. Това беше единственото прагматично действие. Казвам го на базата на изявлението на г-н Борисов, в качеството му на заклет левскар", каза още Попов. 

"Защо не попитате г-н Божков дали Борисов му даде акциите. Аз не мога да знам. Заедно обсъждахме какво да направим. Дали ги е взел от Борисов не знам. Аз ги взех от хора, които са близки на различни кръгове - прочетете джирата на акциите и ще разберете. Не съм унижавал никого, още повече Тити Папазов, не съм го срещал. Аз считам, че е редно спокойно и делово да се работи, а не да се водим от лозунги и призиви. Имам представа за един мъчителен процес в оздравяването на Левски. Не бих желал да говоря от името на други хора". 

Сърцето на Прохазка продължава да е синьо, дари пари за Левски

Сърцето на Прохазка продължава да е синьо, дари пари за Левски

Словакът се включи в кампанията за набиране на средства

"Естествено, че не съм съгласен да вляза в историята на клуба, като човекът, който го фалира. Не бих искал Левски да фалира, с всичко това са свързани моите действия. Апелирам клубът да бъде запазен. Не смятам, че има нормален човек, който ще влага голяма част от средствата си, лични средства, за да може след това да доведе някоя структура до фалит и при това частна", завърши Георги Попов.