Халфът на Левски - Георги Миланов сподели пред колегите от "dsport" очакванията си "сините" за финала за SESAME Купа на България между "сините" и ЦСКА.

"В самото начало беше много тежко. Левски винаги е бил голяма марка. В момента нещата вървят много добре, както спортно-технически, така и като цяло в клуба. Всички работим, за да го върнем където му е мястото. Не съм се и съмнявал, че рано или късно Левски ще се завърне. Дойдох в един от най-трудните моменти за клуба. Усетих го още от самото начало. Говоря спортно-технически, аз никога не говоря за финанси. Сега се радваме на един много добър период и се надявам да завършим сезона по този начин.

От Сектор "Б": Хайде малко мобилизация!

От Сектор "Б": Хайде малко мобилизация!

За мача с Ботев

Показахме изключително добра игра и тактическа дисциплина срещу Лудогорец и в двата мача. Абсолютно заслужено ги победихме и отстранихме. Да победиш хегемона през последните дни, и то два пъти за 7-8 дни, показва, че в отбора вече има и класа. Надявам се да покажем още добри игри. Предстои ни много труден финал срещу ЦСКА. Най-добрият подарък за феновете ще е да спечелим трофея. Те са най-важните и заслужават да се радват. Работим, за да са щастливи и да се върнат по стадионите. Чувствах се добре в реванша. Положихме много големи усилия. От две седмици не получавам почти никаква болка. Нормално е играта ми да се подобрява. Надявам се да покажем още добри игри.

Българското си е българско. Това ти е родно. Наистина, играл съм на много големи стадиони, пред 80-90 000. За мен не е нещо ново да играя пред пълни трибуни, но в България тръпката е различна. Публиката да пее името ми е голяма победа за мен. Това е голяма отговорност. Тази подкрепа ме държи много.

За статистиката дузпата ми срещу Лудогорец в първия мач не е пропусната. Много се изнервих тогава. След като видях повторението и колко беше нарушил правилата вратаря, трудно щеше да ми я хване, ако беше останал на линията. Има ги във футбола тези моменти, Бързо го забравих. Марин си я преби както трябва. За мен не е важно кой вкарва, важно е да радваме феновете със сърцата игра.

"Учи с Левски" се завръща

"Учи с Левски" се завръща

Ето подробности

Нямаме друг избор, освен да гоним Европа и през първенството. Нормално е феновете да мислят за Купата, но ние ще дадем всичко от себе си и в шампионата, защото на финал всичко е възможно. Нямаме право на грешка. Така си направихме нещата, че очакванията към нас са много големи. Хубаво е, че след тази голяма победа имахме 2-3 дни почивка, защото ако мачът с Ботев Пловдив след 3-4 дни, щеше да е трудно да го спечелим, защото много се изморихме от мача с Лудогорец. Сега се чувстваме много добре и сме мотивирани да дадем всичко от себе си. Искам да призова феновете отново да напълнят стадиона.

Започнахме с три поредни загуби в първенството. Тогава нещата бяха изключително тежки. Познавам господин Стоилов и методите му от доста години. Сега сме се събрали добър екип. Когато обичаш клуба, когато се раздаваш за него и когато си пълен професионалист, нормално е резултатите да не закъсняват. Прескочихме няколко стъпала. Тези две победи срещу Лудогорец са изключително важни за нас и клуба. Надявам се да завършим по най-добрия начин и да осмислим сезона си.

Цялата ми кариера е преминала с Ивелин Попов - и в един клуб, и като съперник в Русия. Постоянно сме били заедно. Той беше един от хората, които ми помогнаха в Литекс. Когато отидох там, бях на 17, той беше капитан. Той е доказал се футболист. Ще донесе нужния опит и лидерски качества. Сигурен съм, че ще помага много на нашия отбор като цяло от новия сезон. Както аз го познавам, така и той ме познава. Левски има нужда от такива футболисти, които сме печелили купи и имаме опит в Европа, за да го предадем на младите. Те са страхотни и се надявам след година-две да са гръбнака на Левски.

Очакванията ми са да победим ЦСКА. В момента това е най-голямото ми желание. Разговарял съм с господин Ясен Петров. Той дойде на подготовката в Анталия. Той ми съобщи мнението си. Когато пожелае да ме извика, винаги ще съм готов да помогна. Предстоят ни тежки мачове в началото на юни, ще съм горд отново да играя за националния отбор", каза Миланов.

Мъри Стоилов застава пред медиите утре

Мъри Стоилов застава пред медиите утре

Преди мача с Ботев