Георги Миланов съвсем скоро ще стане официално играч на отбора от ОАЕ Ал Дафра.

В Левски той изкара период от година и половина, в който очаквано бе и един от лидерите на отбора.

Със "синята" фланелка 30-годишният офанзивен футболист записа общо 52 мача, в които отбеляза 8 гола.

Той пристигна на "Герена" в изключително тежката ситуация, когато отборът бе в криза и воден от Живко Миланов. Преди това халфът бе година без отбор, но бързо навлезе в ритъм. Дебютът бе на 8 август при загубата от Арда с 0:2.

Снимка 582977

Източник: https://start-photo.bg/

Първото му попадение е при повторния дебют на Станимир Стоилов начело на отбора - срещу Локомотив (Пловдив) - 2:2. Тогава Миланов носи преднина за 2:1 за "сините" на "Лаута", но в последствие "смърфовете" изравняват.

Георги Миланов става днес играч на Ал Дафра

Георги Миланов става днес играч на Ал Дафра

Мина прегледи

Следващото му попадение е във Вечното дерби срещу ЦСКА (1:2), когато открива за 1:0 с красив, ефектен удар. За последно Георги Миланов се разписва за Левски в мача за Купата срещу Вихрен (Сандански) (4:1).

Безспорният успех за родения в град Левски играч е триумфът за Купата срещу ЦСКА на финала. Именно като "най-значим миг" определя Миланов този двубой.

"Тази купа всички много я желаехме. Когато дойдох в Левски никой не можеше да си мечтае за трофей. Нещата бяха тежки. Аз съм малко по-луд и казах, че ще спечеля трофей с Левски. Това беше един от най-значимите ми трофей от емоционална гледна точка ще остане в моето съзнание".

Снимка 574119

Полузащитникът добавя емоционално в интервю, че е сбъднал своята мечта. "Вече сбъднах една мечта - да дойда в най-трудния момент и да спечеля трофей. Това беше сън за мен. Мечтата ми е да направим по-силен отбор и да видя отбора на първо място в таблицата. Това ще отнеме повече време и постоянство, но с треньор Станимир Стоилов и с тази публика, всичко е възможно. Гладът за трофеи е най-голямата ми мотивация, за да успявам".

Снимка 582889

Източник: Официален сайт на Левски

Наред с успехите, 30-годишния играч има и горчиви моменти. Отсъствието му в мача с Хамрун и злощастното отпадане е определен от самия футболист като "най-тежък" в кариерата му в Левски.

"Да стоиш болен на леглото и не можеш да помогнеш - най-тежкия момент. Човек се учи докато е жив. Може би от загубите в последния месец, месец и нещо без победа ни направиха по-силни", добавя той.

Година и половина след като пристигна Георги Миланов напуска "синия" кораб. Миланов и Левски взаимно си дадоха доста.

Клубът съживи кариерата на Футболист №1 на България за 2012 година, след като тя бе в сериозен застой. От своя страна Миланов игра с отдаденост и сърце за "синята" фланелка и феновете ще му бъдат винаги признателни за това.

Сега опитният футболист се отправя към ОАЕ, а от трансфера Левски ще прибере добра сума, въпреки, че договора на Миланов изтича скоро.