Треньорът на Левски Георги Дерменджиев даде пресконференция преди дербито с ЦСКА в неделя. Сблъсъкът между "сини" и "червените" е от 13:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Ето какво каза Дерменджиев:

"Не мисля, че ще ми е първо дерби срещу ЦСКА. Това е един нормален мач, дерби за феновете. Мисля, че е мач, в който ние ще излезем за победа и да зарадваме феновете.

Контузените футболисти в момента се лекуват. Доуточняват се контузиите. До тренировката ще имам конкретен отговор дали ще са в групата за мача.

Снимка 408263

Източник: LAP.bg

Както те, така и ние правим разузнаване. В това време на технологиите е много трудно нещо да се скрие. Подготвяме се за мача и ще бъдем готови. Има още малко време. Ще видим контузията на Божинов колко е сериозна и ще говорим за състав.

Ние сме зависими от всичко, желаем подкрепата на феновете. Ще разчитаме на себе си.

Не съм притеснен от ЦСКА. Един мач за първенството, в който има много заряд. Аз ще се опитам да предам настроение в моя отбор и да мислим трезво, за да излезем с успех от този мач.

Ултрасите на Левски надъхват своите любимци преди дербито

Ултрасите на Левски надъхват своите любимци преди дербито

Днешната тренировка на тима започва в 16:00 часа

Головете ще решат изхода от двубоя. Това е една игра. Предполагам, че ще има голяма доза тактика. Който спази тактиката и направи по-малко грешки, той ще победи. Двубоят е за три точки. С една победа за нас статуквото се променя. Ние ще се опитаме да победим. Мисля, че отборът ще бъде възстановен, за да влезе в двубоя както трябва.

Победата над Витоша не успя да премахне напрежението. Сега то става по-различно. Сега отговорността върху тях е на друго ниво. Иска се победа от тях. Има неща, които психологически ще трябва да ги вкараме в ред. Няма фаворит в мача. Напрежението се премахва с успеха на отбора. Този мач е много различен. Тук нищо не важи. Футболистите няма да мислят за нищо странично.

Аз държа на това, което казах за ДНК-то на Левски. Работим върху това. Мисля, че ще стане постепенно. Виждам, че има промяна, колкото и малка да е тя.

Когато има трансфер, тогава става реален. И преди го казах. Левски има нужда от играчи, които ще вдигнат класата на отбора. Това не е тайна.

Николай Жейнов: Разбрах се с Левски за делото, ще има трансфери при тях, Лудогорец и ЦСКА

Николай Жейнов: Разбрах се с Левски за делото, ще има трансфери при тях, Лудогорец и ЦСКА

Вижте подробности

Няма да рискувам с никого от контузените.

С Асен Букарев се разделихме. Ние сме се разбрали. Това е мое решение.

Ако вали или има сняг, това влияе и на двата отбора".

Снимка 408262

Източник: LAP.bg