Новият треньор на Левски Станислав Генчев изцяло сам ще подбира новите футболисти по селекцията на отбора. Собственикът на "сините" е дал на наставника пълен контрол относно играчите, с които ще работи, съобщава "Мач Телеграф".

От "Герена" разкриха, че Станислав Генчев все пак пита Сираков за всеки набелязан, но босът единствено споделя мнението си, без да го налага под никаква форма.

Станислав Генчев се е превърнал в основната фигура за селекцията, след като преди това е скъсал списъка с набелязани футболисти от предишния треньор Николай Костов.

Миналият треньор пък е бил селектирал около 15 играчи, от които да се избират новите по време на паузата между сезоните. Голяма част от тях са били бразилци, набелязани от главния скаут на тима Краси Петров. Той обаче е издирвал футболисти по критерии, избрани от Николай Костов.

Новият треньор е обявил на "Герена", че ще промени коренно схемата на "сините", наложена от бившия треньор, а това предполага съвсем различни изпълнители. Левски ще играе с тактика 3-5-2, което до голяма степен оставя скъпите крила на тима - Фабио Лима и Евертон Бала - без място на терена.

Идеята е двамата да бъдат използвани като леки нападатели, за да не изпаднат тотално от състава. Генчев обаче предпочита да залага на двама чисти нападатели.

"Сините" с отлични показатели след медицнски и функционални тестове

"Сините" с отлични показатели след медицнски и функционални тестове

Те бяха извършени в сряда