В края на октомври Габриел Обертан удължи договора си с Левски за още две години. Старото спаразумение между двете страни изтичаше след края на сезона, но собственикът Спас Русев стори необходимото, за да убеди своя любимец да подпише нов контракт. 

Оттогава обаче спортната форма на французина драстично спадна, а с това и представянето на отбора, който от основен фаворит за титлата вече изостава на 7 точки от лидера Лудогорец.

Левски на Славиша по-добър от Левски на Роси? Съвсем не!

Левски на Славиша по-добър от Левски на Роси? Съвсем не!

Вижте какво показва статистиката

Преподписването на договора на Обертан не доведе до желания резултат. Преди това да се случи Габриел бе спечелил уважението на колегите си. Неговите съотборници непрестанно повтаряха, че той е лидер и попиват всичко от него. Че офанзивният футболист не е лидер личи от представянето му по терена. Новата му заплата обаче "взриви съблекалнята", пише в днешния си брой "Тема спорт". Обертан не е един от всички, а един доста високо над всички. Преди няколко дни вестник "България днес" публукува месечното възнаграждение на футболиста, което е в размер на 45 хил. евро. Никой от колегите му не се доближава до тази сума. Тя е много по-голяма от тази, която прибира контузеният защитник Холмар Ейолфсон. Исландецът се разписва срещу малко под 30 хил. евро на месец. 

Изглежда нормално другите футболисти с изтичащи договори - Милош Цветкович, Давид Яблонски и Жерсон Кабрал да искат поне двойно увеличение на заплатите си при подписването на новите договори. За справка, от началото на сезона Обертан няма гол за Левски, докато Кабрал е със 7 попадения и 5 асистенции.

Обрат в преговорите между Левски и Жерсон Кабрал

Обрат в преговорите между Левски и един от любимците на "сините" фенове

Споразумението между двете страни е въпрос на време

Видно е, че климатът в съблекалнята на Левски вече не е този, който бе в началото на престоя на Славиша Стоянович.

Бъдещият изпълнителен директор на Левски Павел Колев ще има правомощия да подписва всички платежни нареждания, договори и други документи в клуба, а освен това ще изземе и част от функциите на боса Спас Русев. Едно от тях ще е заплатите на футболистите. Това вече е уточнено при разговорите между двамата.

Головата суша на Габриел Обертан за Левски вече е над 38 часа

Головата суша на Габриел Обертан за Левски вече е над 38 часа

29 мача без попадение за френския футболист