Левски започна успешно новата година и се измъкна при гостуването на Пирин, като спечели с 2:1. Така Николай Костов постигна нещо, което не му се беше случвало след завръщането му в клуба.

А именно да победи в две поредни гостувания за първенство. Преди успеха в Благоевград, Левски взе три точки и при последната си шампионатна визита за 2023 година, като тогава се наложи с 1:0 над Ботев (Bp). Именно врачани и "орлетата" са и единствените тимове в елита, срещу които Николай Костов е правил дубъл и ги е побеждавал два пъти в рамките на един сезон.

По-рано през настоящия Левски също победи врачани с 1:0 и на "Герена", а "орлетата" бяха ударени с 2:0 у дома. В първия си период в клуба това нямаше как да се случи, тъй като тогава сегашният наставник на "сините" така и не стигна до два мача, с който и да било противник и подаде оставка едва след 8 шампионатни срещи начело на тима.

При победата в Благоевград се получи и едно съвпадение с първия престой на Николай Костов на "Герена". През 2012-а той също започна пролетния дял с успех с 2:1. Тогава обаче той бе на "Герена". В първия двубой за календарната година "сините" биха Черно море с 2:1. За Левски се разписаха Иван Цветков и Кристовао Рамос, а Дончо Атанасов намали за "моряците" 5 минути преди края на мача, в който тимът на Костов, макар и трудно, все пак удържа аванса си, "Мач Телеграф".

Oт Жилина обявиха защо са продали Мислович на Левски

Oт Жилина обявиха защо са продали Мислович на Левски

Не пасвал на новата игрова схема