Левски се издъни за втори път от началото на сезона като домакин. "Сините" не успяха да победят Крумовград - 0:0.

И така сами се спънаха в преследването на първите три места в класирането. Разбира се, първото от тях изглежда повече от илюзорно, но с останалите две е свързана надеждата за директна промоция в Европа. В случай, че се получи изненада в турнира за Купата на България и някой от аутсайдерите ликува с нея.

Освен това "сините" позволиха за втори път в историята си новак да се хвали, че е тръгнал в елита без да преклони глава пред тях.

 Ако погледнем един много важен показател, какъвто са картоните, то там се забелязва интересна тенденция. Левски може да играе атрактивен футбол, да се опитва да владее топката и да притиска съперниците си, но е абонат за първи жълт картон в двубоите си. Статистиката показва, че в изиграните досега мачове това се е случило в 14 от случаите! А в 8 от тях "сините" са били санкционирани още до 30-ата минута. Редовната жертва на "стриктността" на съдиите е Асен Митков. Четири пъти един от основните халфове на Левски е бил принуждаван да бъде по-внимателен рано-рано. Така се случи и в неделя, когато бе санкциониран още в 18-ата минута.

Трябва да отбележим също, че 5 от 14-те случая с първи картон за Левски в даден мач са на "Герена", а не при гостуване. Ясно е също, че съдиите далеч по-лесно могат да покажат жълт картон на Митков, който е на 19 години. 

Но освен Митков, прави впечатление, че още трима играчи на "сините" трябва да внимават при първите си единоборства в двубоите. Това са Цунами (2 жълти), Хосе Кордоба (1 червен и 1 жълт), както и Келиан ван дер Каап (2 жълти). Или казано по-ясно - най-важните фигури от защитата. И е явно, че на "Герена" сами трябва да се застраховат срещу издънки. В противен случай ще им става все по-трудно./ "Мач Телеграф".

Левски отнесе предупреждение за лишаване от домакинство

Левски отнесе предупреждение за лишаване от домакинство

"Сините" са глобени и с 6000 лв.