Централният защитник на столичния гранд Левски Холмар Ейолфсон е сред най-добре платените исландски играчи, съобщава "Тема Спорт".

Павел Колев: Процесът по привличането на Спирингс протича ясно, логично и точно

Павел Колев: Процесът по привличането на Спирингс протича ясно, логично и точно

Холандецът е бил в България и много му е харесала нашата страна

Това сочи разработка на сайта vb.is, препубликувана и в други исландски портали. Изследването определя 32-мата най-скъпоплатени футболисти в Исландия.

На първо място е капитанът на националния отбор на викингите Гилфи Сигурдсон, който получава 5.35 милиона евро.

Ейолфсон затваря Топ 20 по възнаграждение заедно с още няколко играчи. Според публикацията неговата годишна заплата е около 713 хиляди лева. Сумата е доста сериозна, което означава, че месечно Ейолфсон получава около 30 хиляди евро от Левски. Това го превръща в един от най-скъпоплатените футболисти на "Герена".

Исландецът дойде в Левски през есента на 2017 година първоначално отдаден под наем от израелския Макаби Хайфа. Той веднага се наложи като титуляр и още преди края на сезона правата му бяха откупени.

След него защитникът попадна в тима на Исландия за световното първенство в Русия, където така и не записа игрови минути. През миналия сезон той получи тежка контузия, но след завръщането си отново си извоюва титулярното място и получи нова повикателна за националния отбор.

Общо за Левски във всички турнири Ейолофсон има 60 мача във всички турнира, в които отбеляза 6 гола.