Новото попълнение на Левски Филип Кръстев даде интервю, след като стана част от състава на "сините"

"Офертата от Левски дойде в паузата между двата полусезона, още през декември. Станимир Стоилов имаше интерес и искаше да работи с мен. Помислих за този вариант. Винаги ми е било цел да се докажа в чужбина и ми беше трудно да взема такова решение, но прецених, че за моята кариера това ще е най-доброто.

Щастлив съм от трансфера. За мен това не е крачка назад, а добра крачка напред. Със Станимир Стоилов сме коментирали тактика и какви са очакванията му. Той ми е казал как тренира и ми харесват неговите разбирания за стил на игра. Сега тепърва започвам да избирам максимума от взаимната ни работа.

Откакто съм излязъл в чужбина, Левски е един от отборите, които доста често съм гледал. Изгледал съм доста мачове от първия полусезон. Според мен отборът трябва да бъде доста по-напред. Ясни са амбициите и очакванията на феновете. Това е отбор, който винаги трябва да се бори за първото място. Относно другите проблеми, не мисля, че Левски е в критично положение. Не мисля, че ще се стигне до тежка ситуация, закриване и проблеми с лицензи. Все пак феновете винаги ще помогнат, както са правили винаги.

От Славия ми се обадиха само приятели от отбора. Аз обичам Славия и този отбор винаги ще е на моето сърце. Знам, че има хора, които са недоволни от моето решение, но не мисля, че трябва да се обяснявам на някого. Това не е предателство. Всички мои треньори и съотборници ме знаят какъв човек съм. Сега съм 100% отдаден на Левски.

Всички критики относно връщането ми в България са основателни. Аз съм на 20 години и след период в чужбина се връщам в България. Хората обаче не знаят през какво съм минал през последната една година и каква е била ситуацията в двата ми отбора. Развил съм се страшно много и съм подобрил много неща в моята игра, във всяка една част. Много съм се променил по отношение на мисленето.

Не ми е било план да се връщам, но понякога не получаваш това, което заслужаваш. Тогава трябва да търсиш най-доброто решение за момента. Ако бях останал в Нидерландия, не знаех колко време щях да играя и че щях да получа шанс. Аз имам високо самочувствие и не мисля, че трябва да бъда резерва. Да се върна в Левски е най-доброто решение в тази ситуация.

Да играеш за националния отбор е най-уникалното чувство. Оптимист за бъдещето на националния отбор. Винаги е имало големи таланти, но трябва да има промяна в начина на мислене и работата и взаимоотношенията ни помежду ни, те не предразполагат за развитие. Ставаме на възраст, в която трябва да пробием в професионалния футбол, и ни е трудно в средноевропейски страни. Трябва всеки един - футболист, треньор, ръководител, да иска да се развива всеки един ден и да полага много повече усилия.

След 14-годишна възраст ни е много трудно да свикваме на темпото, на физиката и тактиката. Да се противопоставяме срещу футболистите от другите страни, защото те са по-добре подготвени и тренирани", каза той пред БЛИЦ.

Левски готви трансферен удар с привличането на национал

Левски готви трансферен удар с привличането на национал

Мартин Луков вариант за "Герена"