Ференцварош е отправил официална оферта за централния защитник на Левски Хосе Кордоба, пише "Тема Спорт". Предложението за панамския национал е на стойност 500 хил. евро и 10% от стойността на последващ трансфер. "Сините" обаче не са били очаровани от сумата, която са извадили от Фради и са отхвърлили офертата. Ръководството желае да получи значително повече пари за един от основните си играчи. Левски иска да е на сериозна печалба от евентуална продажба на Кордоба, който има договор за още три години. Новият му контракт влезе в сила от 1 юли.

Все пак не е изключено "сините" да осъществят изходящ трансфер на панамеца до края на лятото. Това ще се случи след двубоите в Лигата на конференциите срещу ПАОК. Мачовете с гръцкия гранд ще се изиграят следващите две седмици. При отпадане ръководството може и да склони да продаде за добра сума някой от основните си играчи.

Откакто се присъедини към Левски, Хосе Кордоба се превърна в основен стълб в отбраната. До момента централният бранител има изиграни 25 мача за столичани във всички турнири. Той набързо сформира добро партньорство с Ноа Сонко Сундберг в сърцето на отбраната. Действа добре и в схема 3-5-2, в която на терена е и Келиан ван дер Каап.

Преди повече от месец се заговори и за интерес на Ференцварош към халфа Андриан Краев, но унгарците не отправиха официална оферта за него. В момента запитвания има и към други футболисти на Левски, но ръководството предпочита да изчака да минат мачовете от евротурнирите, след което ще преценява с кои от титулярите може да се раздели при достатъчно сериозна оферта. "Сините" имат нужда от свежи средства, за да покриват дълговете към НАП. Това може да ги принуди да продават.

Бербатов се появява на "Герена"

Бербатов се появява на "Герена"

Ето подробности