Феновете на Левски, заинтересовани от съществуването, благоденствието и бъдещето на клуба, се превърнаха в пример за подражание в европейски и световен мащаб, особено в дните преди коронавирус пандемията да бъде обявена.

С всеки грандиозен жест, привържениците на "сините" предизвикваха удивлението на всички свои "колеги" в околните ни страни.

С всяка нова инициатива те доказваха, че не симпатизират на Левски, защото така трябва. Защото дядо им, баща им или някой друг роднина просто е предал това през поколенията. А защото идеологията им, начинът, по който те възприемат реалността, е свързан с любимия отбор.

Снимка 470259

Източник: LAP.bg

Организационно натоварената част от феновете пропускаше скъпи моменти, лични поводи, лишаваше семействата си от своето присъствие, за да може да излезе със следващата добра идея. Със следващото хрумване, което да напълни клубната каса.

Разбира се, появиха се и крайни мнения "за" и "против" жертвоготовността на столичани.

Но такива винаги ще има.

Фактите бяха налични - улиците в София залети от синя река, отделни кадри от обединената фенска маса на първите страници на издания из целия Балкански полуостров и изразена готовност на запалянковци на клуба по цял свят да се сключат и да помогнат.

Снимка 466885

Източник: LAP.bg

Без да са длъжни да го правят! Без дори да могат физически да присъстват на мачовете.

Дали това е лудост? А каква беше алтернативата? Чакане и молене за помощ? Едва ли...

Идеята на феновете беше приета: От Левски ще пуснат в продажба "виртуални билети"

Идеята на феновете беше приета: От Левски ще пуснат в продажба "виртуални билети"

"Поредната голяма цел пред "синята" общност - разпродаден стадион на мач без публика!"

Феновете на Левски доказаха, че клубът може и да е преминал през ръцете на големи личности, изключително добре подплатени финансово, през определен етап от живота си, но винаги е бил собственост най-вече на своите фенове.

Дори новината за наложената забрана за посещение на мачове и гарантирано празните трибуни за сблъсъка с Лудогорец не отказаха "сините" сърца, които отново подсигуриха "пълен стадион", макар и само виртуално. Но и тази цел беше изпълнена. Сумата дори надмина очакванията.

Феновете на Левски закупиха 10 898 колекционерски билета за мача срещу Лудогорец

Ръководството на Левски: 10 898 преподадени урока по любов!

"Сините" фенове закупиха сериозна бройка колекционерски билети за неосъществения мач с Лудогорец

Новата световна реалност обаче заплаши да прати всички тези усилия по дяволите. И да обезцени с лека ръка постигнатото.

Разбира се, съвсем разбираемо, за всеки приоритет станаха семейството и най-близките му. Щеше да е ненормално това да не е така.

От "Герена" отново излязоха и публично уточниха каква е ситуацията. И защо не са съгласни с прекратяване на първенството.

Павел Колев разкри дълговете на Левски и обяви: Спиране на първенството ще е пагубно за клуба

Павел Колев разкри дълговете на Левски и обяви: Спиране на първенството ще е пагубно за клуба

"В момента не плащаме на играчите"

Но дори в такава ситуация, дори след всичко направено, дори след всички постижения в последните седмици и месеци, пак се появиха недоволни. Които разчетоха казаното като оправдание.

Тоест, трябва да има прозрачност на всичко случващо се, но не и когато то не задоволява определена част от аудиторията? Предимно симпатизираща на други отбори.

Да се казват само положителните неща...

Това не е възможно.

НКП на Левски благодари на българските медици по оригинален начин

НКП на Левски благодари на българските медици по оригинален начин

Феновете изрисуваха графит

Не само у нас, но и в европейски и световен мащаб, има добри и лоши новини. Има позитивни моменти на възход, но и такива на падения. За всички футболни клубове.

И реакциите варират. Може да стоиш, да не правиш нищо и да чакаш да дойде отново да дойде ред на положителното. А може и да си сред тези, които се опитват с цената на всичко да превърнат паденията във възходи. И лошите новини в добри.

Всеки сам избира.

Снимка 470252

Източник: LAP.bg