Ако догодина по това време Петър Хубчев все още е треньор на Левски, гостуването на Етър ще бъде спечелено с лекота. Разбира се, за да остане той на поста си на "Герена", значи в клуба всичко ще се развива по неговия план. Което означава поне още четирима нови футболисти, привлечени с негова санкция.

Към този момент Петър Хубчев е все още много зелен като треньор на Левски, тоест още няма опит като наставник на тим, който трябва да печели всеки мач. Да, той бе наясно, че в началото всичко ще става в движение, освежаването на съблекалнята ще се случва паралелно с мачовете от Лига Европа и първенството. А първите загубени точки означават, че Левски вече се отдалечава от титлата, колкото и да е рано да се правят подобни констатации. Разбира се, за да е всичко наред, колкото и да е относително това, Хубчев не трябва в никакъв случай да отстъпва от принципите си. И доколкото е възможно да сведе компромисите до минимум. Ясно е, че моментите, в които ще му се наложи да се направи на приятно разсеян или леко да си притвори очите, са неизбежни. Въпросът е проблемите да се категоризират, защото ще излизат нови и нови.

Снимка 435065

Източник: LAP.bg

В неделя вечерта във Велико Търново видяхме един от основните принципи на Петър Хубчев. Поглеждайки стартовия състав на сините, се видя липсата на класически централен нападател. Да се чуди човек защо при наличието на голмайстора на Първа лига Станислав Костов и привлечения от Рапид голаджия Дени Алар в стартовата единайсеторка не фигурираше нито един от тях. Това е, защото Петър Хубчев не прави никакви компромиси с невъзстановени футболисти. Той е играл в Германия, където са перфекционисти в този аспект. Човек, който не е на 100 процента готов да играе, не е в състава! В краен случай някой проблемен е на инжекции. А в Левски случаят си е краен. Станислав Костов е на обезболяващи от доста време, а Дени Алар не е в топсъстояние след контузия. Ясно му е на Хубчев, че след като Левски не е победил, е излишно да се обяснява защо тези двамата не играха. Ама и на него не му е работа да се впуска в подробности, а и Левски наскоро смени лекаря си, което е страничен, но не незначителен факт. Ясно му е също така, че на "Герена" трябва да има модерен медицински и възстановителен център, но, както се казва, години назад никой един пирон не заби за построяването на тези задължителни за сериозен клуб екстри.

Снимка 435064

Източник: LAP.bg

Има и друго. Треньорът на Левски може би умишлено е вписал в единайсетте вместо по-снажните, но по-бавни нападатели, технични, скоростни и повратливи крила и халфове. Срещу треньор, който след 2:2 на "Армията" между редовете казва, че ще е прибран срещу Левски, как да се подходи? Имаше опасност при други изпълнители сините да не стигнат и до тези малко положения пред вратата на Етър. Станислав Костов много вероятно щеше да се блъска във виолетовата стена без особен успех.

Между другото такъв анонс за затворена игра за следващия кръг направи и наставникът на Ботев Пловдив Желко Петрович. Така че сините ги чака нещо подобно и в понеделник на "Герена" срещу жълто-черните. Няма да му е лесно на Хубчев, който сред колегите си не е популярен като майстор на постепенната атака. Но ще му се наложи да стане такъв, защо това е Левски. Наставникът сигурно разчиташе на индивидуален проблясък да отпуши мача на стадион "Ивайло", но този път нямаше и късмет. Е, не всичко е до шанс. Мариани като че ли искаше пак да стане играч на мача, но доста несериозно се опитваше да вкара гол от халите. Да видим дали той ще влезе в същия непостоянен коловоз от миналия сезон, когато след един-два прилични мача следваха три-четири слаби.

Снимка 435060

Източник: LAP.bg

Другата възможност бе на Дени Алар. Австриецът отново показа отличен нюх за пласиране и много добра постановка на удара. Пак отигра много трудна топка от въздуха, но малшанс - без резултат.

Категорично Дени Алар е футболист гледан, следен и обсъждан и пазарен. Ето такива играчи трябва да привлича Левски. А само да си спомним, че миналата есен Левски взе Луан Виана, извeстен със своята неизвестност. И то защото някакви агенти изнудили сините, защото иначе техни играчи в Левски нямало да преподпишат. Това са алабалистики, които при това ръководство на "Герена" няма как да минат. Трябва наистина да мине време, докато между двайсет и няколкото футболисти в представителния отбор няма нито един случайник. Тогава вече можем да говорим за стил. Макар че и сега се вижда промяна, особено в трайното владение на топката и разиграването. Но пък скоро някои фенове ще ревнат, че Левски играе като при Станимир Стоилов с доста пасове по ширина на терена и по-бавно изнасяне топката напред. Петър Хубчев на този етап вкарва елементи от позабравения правилен футбол на Мъри, централните защитници и вътрешните халфове привидно си прехвърлят горещ картоф, което на някого може да се стори изнервящо.

Снимка 435059

Източник: LAP.bg

Но тези, които се изнервят, дали имат други предложения за доста затворен съперник, какъвто бе Етър в неделя?! Треньорът на домакините във Велико Търново бе прочел добре съперника си. Росен Кирилов като футболист не беше от най-креативните защитници, но сега неговите бранители изнасят топката по земя, дори когато съперникът пресира настървено и дълбоко, както се опитваха сините в някои периоди от мача.

Явно на този етап Левски е по-респектиращ от ЦСКА. На "Армията" виолетовите бяха по-смели и офанзивни. Опитваха да задържат топката в средата, а сега бяха по-компактни пред Христо Иванов, въпреки че бе домакински мач. Но Етър не може да бъде съден, че е играл много прибрано. Това също е нов отбор с нов треньор, който също напипва нещата в движение. Само че стандартите са други. Етър с поведението си, което бе заложено преди мача, показа, че в този тим на сините има доста футбол, въпросът, както споменахме, е Хубчев да издържи на Левски, както и Левски да издържи на претенциозния и принципен Хубчев. И в крайна сметка необходимо е и запалянковците да имат търпение.

Етър и Левски не излъчиха победител - 0:0

Етър спря и Левски, "сините" не успяха да пробият "болярите"

Двубоят на "Ивайло" завърши без голове