Последният треньор, направил Левски шампион, Емил Велев говори пред "Тема Спорт" за отложеното дерби с ЦСКА, както и за това дали е било правилното решение връщането на Славиша Стоянович като треньор на клуба. Ето какво каза той:

Иво Андонов: Нападателите на Левски и ЦСКА трябва да вкарват поне по 20 гола на сезон

Иво Андонов: Нападателите на Левски и ЦСКА трябва да вкарват поне по 20 гола на сезон

"Бербатов е горе, затова го плюят"

Г-н Велев, правилно решение ли бе дербито между ЦСКА и Левски да бъде отложено, с оглед на проблемите при "сините" със заразени футболисти с коронавирус?

- Трябваше да се отложи този мач, защото не само в Левски имаше проблеми със заразени играчи с коронавирус, а такъв имаше и в ЦСКА. Мисля, че и за двата отбора бе добре, че този мач не се състоя.

Беше ли с предизвестен край това дерби?

- Не, никога не можем да кажем, че изходът от този двубой е бил ясен преди мача. Дори когато единият отбор е бил фаворит, много често е губил в дербито. Този случай не се отличаваше от предишните. Нищо не се знае в такива двубой и не смятам, че единият от двата отбора е бил изплашен и е намерил как да отложи двубоя, не вярвам в такова нещо.

Левски реши за внука на "синя" легенда

Левски реши за внука на "синя" легенда

Делян Иванов още кара проби

Вече споделихте мнението си за Славиша Стоянович, но какво трябва да свърши първо сръбският треньор при втория си престой на "Герена"?

- Нямам претенции към Славиша Стоянович и мисля, че е добър треньор. Какво трябва да промени? Може би трябва да накара футболистите на Левски да заиграят така, както подобава на такъв отбор. Не оспорвам неговите качества. Бил е треньор на много места и е постигал успехи. Какви претенции мога да имам аз?! Сега Стоянович трябва да се адаптира в самата обстановка, с повече български играчи и да може да успее. Ясно е, че тази година в Левски не се търси някакво страхотно класиране, а важното е отборът да се стабилизира както игровo, така и финансово и след не много дълъг период от време да заприлича на това, което всички фенове на Левски искаме да виждаме.

Къде виждате основния проблем в играта на Левски?

- Много е силно да наречем това игра. Това беше един пълен хаос във всички линии на отбора. Не се виждаше до когато сините отбележеха гол дали ще победят, или ще загубят. Това беше представянето на Левски. Нямаше как да наречем представянето на отбора игра.

Левски привика таланти от школата

Левски привика таланти от школата

Асен Митков и Николай Арахангелов с шанс за изява

Много специалисти казват, че "сините" трябва да бъдат подсилени във всички линии, но къде виждате най-наложително привличане на футболисти?

- Според мен най-голяма нужда от подсилване има защитата. Трябва да се вземат бекове и централни защитници. Също така са необходими и халфове. Отборът няма такива. Не случайно хората казват: "Кажи ми кои са ти халфовете, за да ти кажа какъв ти е отборът." В Левски просто няма такива. По-скоро имат нападатели и за момента не е толкова наложително привличането на нови.

Левски обяви раздялата със Захари Сираков, който напуска ДЮШ и поема по посока Лудогорец. Колко голям проблем е това за школата, след като пореден треньор напуска "Герена"?

- Беше му подадена ръка и веднага го направиха треньор в Левски. Мисля, че неправилно отива в Лудогорец, но това си е негово решение. Според мен трябваше да бъде по-търпелив. Веднага го назначиха да води и голяма възраст. Все пак в Левски има подбрани играчи. Мисля, че ще съжалява за този си ход. От Левски да отидеш в Разград... А той според мен няма голяма нужда от пари, ако това го е привлякло. Не знам, това си е негово решение. Не виждам и как може да бъде задържан, след като казва: "Ставам и си тръгвам." Не знаем точно каква е причината, трябва да го питате дали е чисто професионално решение, или нещо друго.

Цветкович потвърди ТОПСПОРТ и сподели: Мога да се върна в Левски

Цветкович потвърди ТОПСПОРТ и сподели: Мога да се върна в Левски

Бранителят води преговори със "сините"

Изминаха доста месеци, откакто Наско Сираков пое властта в Левски. Как оценявате управлението му на клуба?

- Беше ясно, че ще е много трудно, но според мен той добре е знаел с какво се захваща. Тук няма място за отстъпление. Трябва да се търсят всякакви неща, за да се помогне на Левски. Но не виждам някакъв напредък в нищо в момента. Трудни са нещата.

Как върви работата във вашата школа? Има ли талантливи деца?

- Има талантливи деца, но трябва постоянство и тренировки. Има интерес към школата. Идват деца и се записват. Но както виждаме навсякъде с тази пандемия, много по-трудно вървят нещата. А сега ги спират до Коледа. Надявам се децата да имат желание и родителите им да разсъждават по същия начин, защото спортът винаги помага.

За втори път в историята: Левски без мач в първенството за месец

За втори път в историята: Левски без мач в първенството за месец

Това се случва през 1965 година