Легендата на Левски и като играч, и като треньор Емил Велев направи коментар пред "Гонг", относно финала за Купата на България. Както е известно, "сините" победиха ЦСКА в спора за трофея.

Ето и част от най-любопитните фрази, които споделя Кокала:

"Левски най-накрая счупи прокобата и спечели трофей след 13 години чакане. За съжаление не бях на стадиона, защото съм в Израел с националния отбор на европейското първенство до 17 години. Но гледах финала по телевизията и много се изкефих.

И двата отбора излязоха с предпазлива тактика. Левски с петима защитници, защото колкото и да са активни по фланговете, Михайлович и Цунами са си бекове. По принцип тази система на игра не е присъща за Мъри Стоилов, но сигурно заложи на нея, защото тя му донесе успех в полуфиналните мачове с Лудогорец. Халфовата линия на ЦСКА беше изградена от дефанзивни играчи, но проблемът на отбора бяха крилата. Йомов и Кери не дадоха нито една топка към Кайседо, който бе заклещен между тримата защитници на Левски и нямаше какво сам да направи.

Левски спечели само с един гол разлика, но разликата в този мач между двата отбора беше като Лом и Лондон, както обича да казва Венци Стефанов. При "сините" имаше доста нервност, но от първата минута се видя, че бяха по-мотивирани, по-амбицирани, по-знаещи и по-можещи.

Не съм плакал, когато с Левски спечелих титлата през 2009 година, но бях на седмото небе от щастие и това чувство ме държа няколко дни. Затова разбирам силните емоции, които просълзиха Мъри Стоилов.

Футболът е много динамичен и е възможно да настъпят големи промени в рамките само на няколко месеца. Примерът е какво направи Станимир Стоилов с Левски само за 8 месеца.

Затова ЦСКА не бива да бъде погребван. Гриша Ганчев е показал, че бързо взима решения и очаквам първо да назначи нов треньор, а след това и да бъде подменен половината отбор".

Левски може да има нов мажоритарен собственик

Голям западен концерн купува Левски?

Интерес към "сините" проявява...