Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира последните новини в клуба. Той сподели мнението си за преминаването на Борислав Цонев и Мартин Петков в Черноморец Одеса, както и информациите за трансфер на Илиян Стефанов от Берое. Легендата на сините говори и за представянето на тима през пролетта.

Г-н Спасов, да започнем с топлата тема - Борислав Цонев премина в Черноморец Одеса. Трябваше ли халфът да остане в Левски?

- Преди също съм го казвал, че Боби бе една от водещите фигури на Левски до момента. В тази графа включвам и брат му Радослав. Не знам какви са причините за напускането му. Предполагам, че са финансови, каквото се и спомена. Всички знаем какво е състоянието на клуба. Ако някой не иска да направи компромиси, няма място в отбора. Моето е мнение е, че Борислав бе един от футболистите, които вдигнаха Левски през последната година и половина, защото е биткаджия и носеше с желание синята фланелка за разлика от някои други. Мисля, че той и Ради имат място в тима, но друг е въпросът за заплатите. Ако те не желаят да намалят възнагражденията си в тази тежка ситуация за клуба, няма как да останат на "Герена".

Изненада ли ви и трансферът на Мартин Петков, който също преминава в Черноморец Одеса?

- Той е добър футболист, който може да играе в много клубове. Не се учудвам и не мисля, че неговото преминаване в Украйна е крачка назад, а напротив - отива в отбор, който се бори за участие в евротурнирите почти всяка година. Предполагам, че Мартин ще се наложи в Черноморец и ще играе редовно. Единственото лошо е, че не носи нищо на Левски като трансферна сума.

Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Хубчев не заслужава толкова пари, на Левски му трябва човек като Ганчев

Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Хубчев не заслужава толкова пари, на Левски му трябва човек като Ганчев

"Пълна подкрепа зад братя Цоневи, те носят левскарски дух"

Заговори се за интерес към халфа на Берое Илиян Стефанов. На какво мнение сте за подобен трансфер?

- Познавам го много добре, защото е юноша на Левски. Той бе една от водещите фигури в школата в неговата възраст. Изключително добър и талантлив полузащитник. Ще се радвам да се завърне в клуба. Дай Боже, да се развие още в Левски, за което не се съмнявам. Стефанов ще е добро попадение за Левски. Не знам защо от "Герена" го изпуснаха, но такива неща се случваха непрекъснато през годините назад. Ще се радвам много, когато се завърне. Много от децата, които се изграждат в школата на сините и след това са отхвърлени, не искат да се завърнат на "Герена". Явно Илиян иска да се върне, което е положително и само адмирации. Много силен футболист.

Левски продължава подготовката си в Турция. Как ще изглежда отборът през пролетта? Ще успее ли Станимир Стоилов да надгради?

- Сините в последните кръгове от есенния дял показаха израстване и положителна емоция. Надявам се това да се запази и през пролетта, да има напредък и отборът да играе още по-добре. Дано продължи всичко в същия дух и да се наблюдават още положителни промени в играта на тима. Не се съмнявам в това. Жалко е, че Боби Цонев няма да е в състава, но без всеки може в даден клуб. Надявам се, ако се стигне до привличането на Илиян Стефанов, нещата да останат в същия дух. Той е израснал в Левски и знае изискванията, които има към футболистите със сини фланелки. Вече е изграден играч и ще помогне на тима.

Новите попълнения ще успеят ли да вдигнат класата на тима?

- Надявам се да са попадения, защото не смятам, че Станимир Стоилов в тази криза ще вземе такива, които няма да вдигнат нивото на тима. Това, което гледахме в предишните 15 години, няма да се случи повече след завръщането на Мъри и Наско Сираков. Футболистите, които ще се привличат, ще вдигат класата на отбора, но вече всичко си зависи от тренировки, работа и финансови средства.